Σοκάρουν οι μαρτυρίες για σεξουαλική κακοποίηση 12χρονου στο σχολείο του


Κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση διέταξε το υπουργείο Παιδείας για την καταγγελία γονέων στον ΑΝΤ1 ότι ο 12χρονος γιος τους έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης μέσα στο σχολείο του. Το υπουργείο εξέφρασε παράλληλα τον αποτροπιασμό του τονίζοντας ότι “φαινόμενα αυτού του είδους μόνο ως εγκληματικές πράξεις πρέπει να αντιμετωπίζονται, απέναντι στις οποίες δεν μπορεί να υπάρχει η παραμικρή ανοχή”.

“Το παιδί έκανε προσπάθεια και μίλησε με έναν καθηγητή που του είπε να απευθυνθεί στον διευθυντή που του είπε “πήγαινε στην τάξη σου και αν ξαναγίνει με ενημερώνεις”. Το παιδί επίσης ζήτησε να πάρει τηλέφωνο τη μαμά του και η απάντηση ήταν “δεν χρειάζεται” αναφέρει η μητέρα του μαθητή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο πατέρας του 12χρονου τόνισε: “Δεν είναι το πρώτο περιστατικό στο συγκεκριμένο σχολείο. Έχουμε και με τον μεγαλύτερό μας γιο όχι ακριβώς αντίστοιχα περιστατικά σε τέτοια σοβαρότητα, αλλά και πριν από 3 μήνες ο μεγάλος μας γιος υπέστη μπούλινγκ”.

Ο διευθυντής του σχολείου είπε στον ΑΝΤ1 ότι ερευνάται το ζήτημα από τους θεσμικούς φορείς και απαίτησε να φύγουν οι δημοσιογράφοι από το σχολείο. Ωστόσο, ομάδα μαθητών προπηλάκισε τους δημοσιογράφους με χυδαιότητα παρουσία του διευθυντή κι εκείνος δεν αντέδρασε.