Συγκλονίζει το παιδί – “λυκάνθρωπος”: Oι άνθρωποι με κοιτούν περίεργα, μου πετούν πέτρες


Ένα 13χρονο αγόρι που ζει στην Ινδία πάσχει από υπερτρίχωση ή αλλιώς «σύνδρομο του λυκανθρώπου», μία γενετική διαταραχή που εκδηλώνεται με υπερβολική τριχοφυΐα σε όλο το σώμα.

«Κάποιες φορές, όταν πάω σε μία μεγάλη πόλη, οι άνθρωποι με κοιτούν περίεργα. Κάποιοι με αποκαλούν “πίθηκο”. Έχουν υπάρξει φορές που παιδιά μού έχουν πετάξει πέτρες» περιγράφει ο Lalit Patidar ο οποίος, σύμφωνα με τον ίδιο, έχει αποδεχθεί την κατάστασή του, αλλά ο περίγυρός του δεν τον βοηθάει πάντα.

«Γεννήθηκα με πάρα πολλές τρίχες στο πρόσωπο κι αυτό με κάνει διαφορετικό. Κάποιες φορές εύχομαι να ήμουν σαν τα άλλα παιδιά, αλλά δεν μπορώ να κάνω και πολλά γι’ αυτό. Συνήθισα το ποιος είμαι και συνήθως νιώθω άνετα με τον εαυτό μου», αναφέρει σύμφωνα με τη The Sun.

Συμμαθητής του αποκάλυψε πως ο 14χρονος συχνά έπεφτε θύμα bullying, αλλά πια έχει κάνει πολλούς φίλους και είναι δημοφιλής. Είναι ένας καλός μαθητής και εξαιρετικός αθλητής.

«Όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω αστυνομικός και να βάζω κλέφτες και εγκληματίες στη φυλακή. Θέλω να βγάζω λεφτά ως έντιμος αστυνομικός και με αυτά να φροντίζω τη μαμά και τον μπαμπά μου» αναφέρει μιλώντας για τα όνειρά του.

Η 42χρονη μητέρα του πάντως, η οποία έχει άλλα 13 παιδιά, παρατήρησε πόσο «ξεχωριστός» ήταν ο Lalit από την πρώτη στιγμή και δεν έχει σταματήσει λεπτό να τον στηρίζει.

«Στο πρώτο μισάωρο μετά τη γέννησή του, κοιτούσα έκπληκτη το σώμα του που ήταν καλυμμένο από τρίχες. Απευθυνθήκαμε στον παιδίατρο για να τον εξετάσει. Μας είπε πως δεν υπήρχε θεραπεία».

«Είναι διαφορετικός, αλλά πολύ ξεχωριστός για εμένα καθώς ήρθε μετά από πολλές προσευχές».

Παρά το γεγονός πως έχει συνηθίσει την ασθένεια, ο Lalit πολλές φορές δυσκολεύεται στην αναπνοή του ή στην όραση. Η οικογένεια έχει ψάξει για λύσεις, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει θεραπεία.