Διαφωνία εισαγγελέα για την άδεια στον Κουφοντίνα


Ο αρμόδιος εισαγγελέας διαφώνησε με τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου της φυλακής και αρνήθηκε την άδεια στον Δ. Κουφοντίνα. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά από τότε που άρχισαν να χορηγούνται άδειες στον εκτελεστή της 17Ν.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, εκ των ηγετών της τρομοκρατικής οργάνωσης “17 Νοέμβρη”, καταδικασμένος σε έντεκα φορές ισόβια για τις δολοφονίες της οργάνωσης αιτήθηκε την έβδομη, κατά σειρά άδεια, ενώ κρατείται από το περασμένο καλοκαίρι στις αγροτικές φυλακές του Βόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα Καθημερινή, η υπόθεση για τη χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα, που απασχόλησε στις 19 Φεβρουαρίου το αρμόδιο συμβούλιο της φυλακής, δεν κατέληξε σε απόφαση, λόγω της διαφωνίας του εισαγγελέα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο εισαγγελικός λειτουργός αρνήθηκε την παροχή άδειας στον Κουφοντίνα με το σκεπτικό ότι είναι ύποπτος να τελέσει νέα αδικήματα, ενώ στην προσφυγή που άσκησε στο δικαστικό συμβούλιο, αναφέρεται μεταξύ άλλων στο ότι μέχρι σήμερα υπήρξε αμετανόητος.