Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για πρόταση μομφής από ΝΔ. Στήριξη και από Θεοδωράκη-Καμμένο


Νέες «φωτιές» στο πολιτικό σκηνικό ανάβει η δήλωση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη από τη Θεσσαλονίκη, ότι το κόμμα «θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών στο Κοινοβούλιο», καθώς ερμηνεύεται ως έμμεση αναφορά ακόμα και για κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Πληροφορίες από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρουν ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι πλέον ανοιχτά, καθώς, όπως υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, «η συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κακή συμφωνία. Διότι για πρώτη φορά η Ελλάδα εκχωρεί επίσημα “μακεδονική” γλώσσα και “μακεδονική” ταυτότητα στους γείτονες, εγκαταλείποντας, με αυτόν τον τρόπο, μια πολιτική δεκαετιών, για λόγους τους οποίους μόνο ο κ. Τσίπρας γνωρίζει. Η ΝΔ θα προσέλθει στη συζήτηση αυτή συντεταγμένα, με νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα. Θα εξηγήσει στους Έλληνες πολίτες γιατί η συμφωνία αυτή είναι μια κακή συμφωνία».

Στη ΝΔ αναγνωρίζουν ότι είναι πολύ δύσκολο η πρόταση μομφής περάσει από το Κοινοβούλιο, ωστόσο, εκτιμούν ότι από τη μία πλευρά θα θέσει προ των ευθυνών τους τους βουλευτές εκτός ΣΥΡΙΖΑ που υποστηρίζουν τη συμφωνία και από την άλλη θα καθυστερήσει τη διαδικασία κύρωσης της συμφωνίας από τη Βουλή.

Πρέπει να σημειωθεί ότι τόσο ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, όσο και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, δήλωσαν ότι θα στηρίξουν πρόταση μομφής που θα καταθέσει η ΝΔ. Από την πλευρά τους πηγές του Μαξίμου καλωσόρισαν το ενδεχόμενο, χαρακτήρίζοντας, μάλιστα, τον κ. Μητσοτάκη ως «χορηγό» του ΣΥΡΙΖΑ.