Μετά την Θεσσαλονίκη η Ryanair διακόπτει και τα δρομολόγια προς Χανιά, Ρόδο και Μύκονο


Στη διακοπή της σύνδεσης Αθήνα-Θεσσαλονίκη προχωρά από την 1η Απριλίου η ιρλανδική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair. Η τελευταία πτήση θα πραγματοποιηθεί από τη Θεσσαλονίκη προς την Αθήνα την 31η Μαρτίου 2019, με ώρα αναχώρησης 20:05 και αριθμό πτήσης FR8969.

Σε επικοινωνία που είχε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με τον Sales & Marketing Manager της Ryanair για την Ανατολική Μεσόγειο Νικόλα Λάρδη, δήλωσε πως «το συγκεκριμένο δρομολόγιο (Αθήνα-Θεσσσαλονικη) δεν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμά μας για το 2019, όπως έχει ανακοινωθεί σε συνέντευξη Tύπου στην Αθήνα τον περασμένο Οκτώβριο», ξεκαθαρίζοντας πως η απόφαση αυτή εχει ληφθεί πριν απο το καλοκαίρι και σε καμία περίπτωση δεν σχετίζεται με την αποβίβαση επιβατών στην Τιμισοάρα, λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Ο κ. Λάρδης τόνισε πως η εταιρία ενισχύει πάνω από 130 δρομολόγια από και προς Ελλάδα με περισσότερες από 390 πτήσεις εβδομαδιαίως, ενώ προσέθεσε πως η απόφαση αυτή, έχει να κάνει με την αλλαγή στρατηγικής που έχει χαράξει η εταιρεία. Τα δρομολόγια εσωτερικού που διατηρούνται τη θερινή περίοδο είναι τα Αθήνα-Σαντορίνη και Χανιά-Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο, εκτός από το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη, η εταιρεία δεν ανανεώνει το 2019 τα δρομολόγια Αθήνα-Χανιά, Αθήνα-Ρόδος και Αθήνα-Μύκονος.