Ιδιωτικές παραλίες ο νόμος δεν γνωρίζει.


Επιστολή φωτιά του Ι. Ντογιάκου σε όλους τους εισαγγελείς για τους ελέγχους στις παραλίες και στις παράνομες κατασκευές σε αυτές.
Άλλες διαστάσεις έχει πάρει το θέμα με τον σερβιτόρο – «κολυμβητή στη Ρόδο. Το ζήτημα έχει πλέον φύγει από το εργασιακό επίπεδο και έχει «αναβαθμιστεί» σε ζήτημα που αφορά στις πλωτές και όχι μόνο, παράνομες κατασκευές στις παραλίες.

Μάλιστα, σε έγγραφο που φέρνει στο φως το MEGA, και έχει θέμα την «απρόσκοπτη πρόσβαση στις παραλίες για το φετινό καλοκαίρι», ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, σε επιστολή του προς όλους τους εισαγγελείς Πρωτοδικών της χώρας, στις 4 Μαΐου του 2023 αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Απαγορεύεται απολύτως η κατασκευή κτισμάτων και η εν γένει τοποθέτηση κατασκευασμάτων στον αιγιαλό και την παραλία, και οποιαδήποτε μόνιμη κατασκευή βρίσκεται εκτός των ορισμών του νόμου, οπότε και η εν λόγω κατασκευή είναι άμεσα κατεδαφιστέα»,

«Παραλία δε είναι η ζώνη της ξηράς που προτίθεται στον αιγιαλό προς εξυπηρέτηση της επικοινωνίας της ξηράς με τη θάλασσα και αντιστρόφως. «Ιδιωτικές παραλίες», κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ο νόμος δεν γνωρίζει».