Προειδοποιεί ο Τζέιμι Ντάιμον της JPMorgan: Προετοιμαστείτε για οικονομικό τυφώνα


Προειδοποιεί ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan, Τζέιμι Ντάιμον τους επενδυτές να προετοιμαστούν για οικονομικό «τυφώνα», καθώς η οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα άνευ προηγουμένου συνδυασμό προκλήσεων, μεταξύ των οποίων πιο αυστηρή νομισματική πολιτική και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Ο τυφώνας έχει ήδη ξεκινήσει και βρίσκεται σε εξέλιξη. Δεν γνωρίζουμε ακόμη εάν θα είναι περιορισμένης εμβέλειας ή εάν θα εξελιχθεί σε μία υπερθύελλα τύπου Σάντι. Γι’ αυτό θα πρέπει να προετοιμαστούμε όσον το δυνατόν καλύτερα», είπε ο Ντάιμον, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Σύμφωνα με τον Ντάιμον, τα «σύννεφα της καταιγίδας» πυκνώνουν πάνω από την αμερικανική οικονομία, λαμβάνοντας υπόψη και τις προσπάθειες της Federal Reserve να τιθασεύσει τον πληθωρισμό. «Αυτή τη στιγμή έχει λίγο ήλιο, τα πράγματα πάνε καλά, όλοι πιστεύουν ότι η Fed μπορεί να το χειριστεί», είπε ο Ντάιμον.

Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν 1,8% στα 129,81 δολάρια στις 11:21 π.μ. στη Νέα Υόρκη μετά τις δηλώσεις του Ντάιμον για την οικονομία, επεκτείνοντας τη φετινή πτώση στο 18%.