Για fake news μιλά ο πρόεδρος των ξενοδόχων Σκιάθου Αλ. Ευσταθίου – “Γελοιότητες τα περί 6 ευρώ η διανυκτέρευση

Διαψεύδει κατηγορηματικά κάνοντας λόγο για fake news και γελοιότητες, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου Αλέξανδρος Ευσταθίου δημοσίευμα ιστοσελίδας, που ασχολείται με τον τουρισμό, η οποία ανέφερε πως σε επτά νησιά της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Σκιάθου, οι ξενοδόχοι για τον Μάιο έχουν ρίξει την τιμή στα 6 μόλις ευρώ για Βρετανούς τουρίστες.

Όπως αναφέρει το εν λόγω δημοσίευμα, σε τουλάχιστον επτά ελληνικούς δημοφιλείς προορισμούς καταγράφονται τιμές στη βρετανική αγορά μέσω του tour operator, First Choice από 6 έως 10 ευρώ τη διανυκτέρευση, σε 2 και 3 αστέρων ξενοδοχειακές μονάδες.
Σύμφωνα με το ίδιο το δημοσίευμα, αφορά καταλύματα που βρίσκονται στη Ρόδο, την Κω, την Κέρκυρα, τη Θάσο, τη Ζάκυνθο, τη Σκιάθο και την Κεφαλονιά. Οι τιμές αυτές, είναι για μία μόνο διανυκτέρευση, για συγκεκριμένη ημερομηνία μέσα στον Μάιο και μπορεί να επιλεγούν άλλες διαδοχικές ημέρες με διαφορετική τιμολόγηση για μεγαλύτερη διάρκεια διαμονής. «Προφανώς, οι εν λόγω τιμές δεν διατηρούνται στην αιχμή της σεζόν. Όμως, αποτυπώνουν την αγωνία των επιχειρηματιών με χαμηλότερης κατηγορίας μονάδες, να αντιμετωπίσουν τις τιμές που έχουν βγάλει στην αγορά οι Τούρκοι, στηριζόμενοι και στη διολίσθηση του νομίσματος της γειτονικής χώρας», υποστηρίζει μεταξύ άλλων η ιστοσελίδα.
Ο κ. Ευσταθίου ερωτηθείς σχετικά, τόνισε πως η εικόνα αυτή που παρουσιάζεται στο δημοσίευμα, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, προσθέτοντας πως η First Choice έχει βάλει «λουκέτο» πριν δύο με τρία χρόνια και μάλιστα απορροφήθηκε από τον γερμανικό κολοσσό της TUI. «Έξι ευρώ ούτε για το πλύσιμο των σεντονιών ενός δωματίου δεν φτάνουν. Αυτά τα πράγματα που γράφονται, είναι για γέλια», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ξενοδόχων, συμπληρώνοντας πως οι τιμές στο νησί του Παπαδιαμάντη δεν έχουν πέσει στα τάρταρα, παραμένοντας, ωστόσο, προσιτές για όλους. «Περιμένουμε και ελπίζουμε να τελειώσει ο πόλεμος, για να δούμε πώς θα πάμε το καλοκαίρι. Από τη στιγμή που τα πάντα αυξάνονται, είναι δύσκολα τα πράγματα. Βρισκόμαστε εν αναμονή των εξελίξεων», σημείωσε ο κ. Ευσταθίου.

Σε αναβρασμό οι ξενοδόχοι
Από την πλευρά του ο πρόεδρος των ξενοδόχων της χερσαίας Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης επισημαίνει πως όλος ο κλάδος βρίσκεται σε ανησυχία, λόγω του πολέμου και των ανατιμήσεων, ενώ αναφέρει πως τα τελευταία μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση, δεν αφορούν στους επιχειρηματίες του χώρου. «Δεν έχει γίνει αυτό που χρειάζεται για να βοηθηθούν οι ξενοδόχοι, τα μέτρα αυτά δεν τους συμπεριλαμβάνουν και πολλοί από εμάς βρισκόμαστε σε μεγάλο προβληματισμό», σημειώνει και αναφέρει πως το κόστος στις μεταφορές θα πλήξει τον κλάδο το επόμενο διάστημα. Σχεδόν έναν μήνα πριν το Πάσχα οι κρατήσεις στα καταλύματα της Μαγνησίας φτάνουν στο 50%, ενώ για το καλοκαίρι δεν έχει γίνει καμιά προετοιμασία, από τη στιγμή που όλα βρίσκονται στον αέρα, εξαιτίας της ακρίβειας, του πολέμου στην Ουκρανία και των οικονομικών δυσκολιών που υπάρχουν.