Συνεχίζεται το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας και την Τρίτη


Παγωμένη θα είναι η ατμόσφαιρα απ’ άκρη σ’ άκρη στη χώρα, καθώς βρισκόμαστε στην καρδιά της ψυχρής εισβολής που έδωσε πυκνές χιονοπτώσεις το τελευταίο 24ωρο.

Από νωρίς το πρωί της Τρίτης αναμένονται πυκνές χιονοπτώσεις σε Πήλιο, Σποράδες, περιοχές της Αττικής και τη; Βοιωτίας και σε ανατολικά τμήματα της Πελοποννήσου, ωστόσο από τις μεσημεριανές ώρες και μετά θα πάψουν να απασχολούν τα φαινόμενα αυτά τα τμήματα.

Στο Αιγαίο ο καιρός θα είναι άστατος και παγωμένος για άλλη μία ημέρα, όπου θα σημειωθούν πυκνές κατά περιόδους χιονοπτώσεις σε Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα.

Στην Αττική αναμένονται χιονοπτώσεις μέχρι το μεσημέρι και τις πρώτες απογευματινές ώρες, μετά φαίνεται πως ο καιρός βελτιώνεται. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από -3 έως 5 βαθμούς Κελσίου, ενώ βοριάδες θα πνέουν 6με 7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες αραιές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από -5 έως 2 βαθμούς Κελσίου, ενώ βοριάδες θα πνέουν στον Θερμαίκό έως 6 μπφόρ.

Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης αναμένονται ίσως πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε ανατολική Αττική και Εύβοια, οι οποίες μετά θα κατευθυνθούν νότια στο Αιγαίο και θα εξασθενήσουν. Ηλιοφάνεια στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Την Πέμπτη αναμένονται λίγα τοπικά φαινόμενα χιονόνερου και βροχοπτώσεων στο ανατολικό Αιγαίο, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός βελτιώνεται και η θερμοκρασία ανεβαίνει.