Η ώρα του λογαριασμού για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή.


Αν και η προθεσμία υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών για τις επιχειρήσεις που έλαβαν Επιστρεπτέα Προκαταβολή, χρηματοδοτική στήριξη στο πλαίσιο όλων των κύκλων λήγει στις 15 Νοεμβρίου, εντούτοις το υπουργείο Οικονομικών έως τα τέλη του τρέχοντος μήνα θα ενημερώσει κάθε επαγγελματία για τα ποσά που πρέπει να επιστρέψει στο κράτος, εφόσον έλαβε την συγκεκριμένη ενίσχυση την περίοδο των σκληρών περιοριστικών μέτρων.

Εντός του Οκτωβρίου λοιπόν η φορολογική διοίκηση θα αναρτήσει στον προσωπικό λογαριασμό της κάθε επιχείρησης και ελεύθερου επαγγελματία το τελικό ποσό που θα πρέπει να επιστραφεί στο ελληνικό Δημόσιο, καθώς και τις δυνατότητες για την αποπληρωμή του ποσού.Σχεδόν 700 χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα πρέπει να μπουν στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ – aade.gr με τους κωδικούς του TAXIS. Θα προηγηθεί τις επόμενες ημέρες η δημοσίευση των σχετικών υπουργικών αποφάσεων.

Αποπληρωμή Επιστρεπτέας προκαταβολής σε 60 δόσεις από Ιανουάριο

Η «κουρεμένη» -εκ νέου- Επιστρεπτέα Προκαταβολή θα αποπληρωθεί σε 60 δόσεις, με την πρώτη δόση να καταβάλλεται στα τέλη Ιανουαρίου 2022.

Εκτός από τη νέα μείωση του επιστρεπτέου τμήματος, θα προβλέπεται και επιπλέον έκπτωση 15% για την εφάπαξ αποπληρωμή του κρατικού δανείου. Όσοι αποφασίσουν και μπορούν να πληρώσουν εφάπαξ το ποσό, το όφελος μεγεθύνεται και συγκεκριμένα διαμορφώνεται ως εξής: