Γιώργος Παπανδρέου: Ο κύβος ερρίφθη- Ετοιμος να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ και σχεδόν τρεις ημέρες μετά την ανακοίνωση της παρέμβασης του Γιώργου Παπανδρέου, ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να βρίσκεται ένα βήμα πριν ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις επαφές που είχε με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Βασίλη Κεγκέρογλου, φέρεται να ζήτησε από τα δύο στελέχη του ΚΙΝΑΛ και υποψήφιους για την προεδρία να σταθούν στο πλευρό του.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η συζήτηση με τον Νίκο Ανδρουλάκη έγινε σε καλό κλίμα με τον υποψήφιο για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ να αναγνωρίζει τον ρόλο του πρώην πρωθυπουργού σε κρίσιμες στιγμές και υπογράμμισε την ανάγκη ενότητας της παράταξης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Νίκος Ανδρουλάκης επισήμανε στον κ. Παπανδρέου: “Η διαδικασία εκλογής νέας ηγεσίας αφορά την επόμενη ημέρα του Κινήματος. Αφορά το μέλλον της παράταξης και της χώρας. Η ανανέωση είναι πολιτικό και κοινωνικό αίτημα και βασική προϋπόθεση για την αναγέννησή μας“.

Γόνιμη χαρακτηρίζει ο Βασίλης Κεγκέρογλου τη συζήτηση που είχε με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Σε δήλωσή του αναφέρει ότι “ως Γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής θα ενημερώσω την πρόεδρο Φώφη Γεννηματά” και τονίζει:

Ως υποψήφιος πρόεδρος, θα αξιολογήσω τυχόν νέα δεδομένα, εάν και εφόσον αυτά προκύψουν, πάντα με γνώμονα το συμφέρον της παράταξης και της Ελλάδας. Η υποψηφιότητά μου, μετά την απόσυρση της προέδρου για λόγους υγείας, τέθηκε για να προσθέσει αξία και δυναμική στη στρατηγική της αυτόνομης πορείας με σοσιαλδημοκρατική ταυτότητα, που διαμορφώσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα”.

Ο κ. Κεγκέρογλου σημειώνει ότι η Εθνική Στρατηγική για την ασφαλή πορεία της πατρίδας μας και το Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο, για το νέο πρότυπο Ανάπτυξης και Ζωής, προκειμένου να γίνουν πράξη, πρέπει να συνοδευτούν με ένα πολιτικό σχέδιο επανασύνδεσης του Κινήματος με την κοινωνία και τις λαϊκές δυνάμεις και τονίζει: “Το σχέδιο και η πίστη μας στη Νέα Αλλαγή αποτελούν την καλύτερη τιμή για την επέτειο της ιστορικής νίκης του ΠΑΣΟΚ στις 18 Οκτωβρίου 1981”.