Η Ζέττα Μακρή συγχαίρει το ΕΠΑ.Λ Σκιάθου



Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή συνεχάρη το ΕΠΑ.Λ Σκιάθου –Παράρτημα 1ου Ημερήσιου ΕΠΑΛ Βόλου – για την παρουσία και τη διάκρισή του στον 1ο Μαθητικό Διαγωνισμό «Τα νησιά μας, φάροι βιώσιμης ανάπτυξης» του Δικτύου Αειφόρων Νήσων (ΔΑΦΝΗ) στο πλαίσιο προώθησης των 17 Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, των αρχών και δεσμεύσεων της Διακήρυξης της Πρωτοβουλίας «Έξυπνα Νησιά».

Η συμμετοχή αυτήοδήγησε στην κατάκτηση του 2ου Βραβείου: «Πιλοτικό Κέντρο Επαναχρησιμοποίησης Υλικών (ΚΕΥ) με Πλήρη Ενεργειακή Αυτονομία» (Κατηγορία: Απορρίμματα) επισφραγίζοντας με τον καλύτερο τρόπο την προσπάθεια μαθητών και εκπαιδευτικών.

Η κ. Μακρή απευθύνθηκε στα παιδιά και τους καθηγητές του ΕΠΑ.Λ Σκιάθου, που εκπροσώπησαν το σχολείο: «Η είδηση της διάκρισής σας με χαροποίησε ιδιαιτέρως και ένιωσα την ανάγκη να σας πω πόσο περήφανη είμαι για όλες και όλους εσάς, που ξεχωρίσατε στο διαγωνισμό και η προσπάθειά σας αναγνωρίστηκε με το 2ο βραβείο!

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, κα Ρεπούλη, κεΜιχάλαινα, κεΚώτσια, αγαπητοί μαθητέςΚωνσταντίνε, Ευαγγελία, Μαρία-Άννα, Βιολέτα, Αντώνη και Καλλιόπη,σας αξίζουν θερμά συγχαρητήρια!

Μέσα από τις δράσεις σας αποδεικνύετε ότι ο θεσμός των επαγγελματικών λυκείων είναι ένας ζωντανός θεσμός, που εξελίσσεται και επαναπροσδιορίζεται, προσαρμόζεται στις αυξημένες απαιτήσεις της εποχής, αναβαθμίζει την επαγγελματική κατάρτιση και εκπαίδευση, κατοχυρώνει τη θέση, που του αξίζει στον εκπαιδευτικό χάρτη.

Όλοι εσείς, μαθητές και κατόπιν απόφοιτοι των επαγγελματικών λυκείων, με γερές βάσεις, δεξιότητες ζωής, εδραιωμένες γνώσεις και ισχυρά εφόδια, είστε έτοιμοι να κατακτήσετετα όνειρά σας, να προοδεύσετε, να ξεχωρίσετε.

Η ικανότητα και η υπευθυνότητά σας, η ποιότητα και το επιστημονικό περιεχόμενο  της εκπαίδευσης, η αξία και η κατάρτιση των εκπαιδευτικών είναι ο συνδυασμός που αναδεικνύει το θεσμό των επαγγελματικών λυκείων.

Απόδειξη τα έργα σας!

Σε μια διαδραστική και εξελικτική πορεία, οι καθημερινές προκλήσεις θέτουν υψηλούς στόχους στη σχολική τάξη των επαγγελματικών λυκείων και στο εκπαιδευτικό σύστημα, γενικότερα, με κυριότερο την ολιστική και ενεργητική μάθηση μέσα από καινοτόμα προγράμματα διδασκαλίας και την ανάγκη καλλιέργειας νέων δεξιοτήτων.

Η σύγχρονη, γόνιμη και εποικοδομητική εκπαιδευτική διαδικασία προσφέρει άπειρες δυνατότητες και ανταποκρίνεται στις καθημερινές προκλήσεις, που επιφέρουν ταχύτατες αλλαγές σε όλους τους τομείς της καθημερινής ζωής, της επαγγελματικής πορείας και εξέλιξης.

Απόδειξη η διάκρισή σας!

Ελπίζω και εύχομαι η ευαισθητοποίησή σας και το παράδειγμά σας να εμπνεύσουν άτομα όλων των ηλικιών , που θα ενστερνιστούν τη σπουδαιότητα της βιώσιμης ανάπτυξης αλλά και την αναγκαιότητά της για ένα καλύτερο μέλλον και όλοι μαζί ναπροωθήσουμε, με συνέπεια και υπευθυνότητα, την ουσία της Αειφορίας».