Έργα για τον αθλητισμό σε όλη τη Μαγνησία και τις Σποράδες.


Μπορεί τους τελευταίους μήνες η πανδημία να έχει βάλει σε πάγο το μεγαλύτερο μέρος των αθλητικών δραστηριοτήτων σε όλη τη χώρα, παρόλα αυτά όλο αυτό το διάστημα συνεχίζονται οι εργασίες και οι μελέτες για την κατασκευή, συντήρηση και ανακαίνιση των αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλη τη Μαγνησία και τις Σποράδες. Ο αθλητισμός είναι ένα βασικό κοινωνικό αγαθό, σημαντικό για τη ζωή μας και την καθημερινότητά μας. Ως Περιφερειακή Αρχή υπερβαίνουμε συχνά τις αρμοδιότητές μας προκειμένου να συντηρούμε και να κατασκευάζουμε αθλητικούς χώρους και προσπαθούμε διαρκώς να παρέχουμε στους αθλούμενους και στου συλλόγους δομές ασφαλείς και ενδεδειγμένες προς χρήση. Παράλληλα, στεκόμαστε δίπλα με σεβασμό στους συλλόγους και τα μέλη τους με πληθώρες αθλητικές διοργανώσεις, εκδηλώσεις και δραστηριότητες υπό την αιγίδα της Περιφέρειας.

Καθημερινά υλοποιούνται δεκάδες μικρά και μεγάλα σε όλη τη Μαγνησία σε αθλητικές εγκαταστάσεις και δομές. Προσφάτως εγκαινιάσαμε το Κλειστό Γυμναστήριο Ζαγοράς, ένα πραγματικό στολίδι για την περιοχή του Πηλίου, που ενισχύει τις δυνατότητες της περιοχής και ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων, έργο συνολικής αξίας 2,2 εκατ. ευρώ. Ένα κλειστό γυμναστήριο που μπορεί πλέον να φιλοξενήσει αθλητικά γεγονότα, πολιτιστικές εκδηλώσεις και γενικότερα όλα τα όνειρα και τις φιλοδοξίες των νέων και των κατοίκων της περιοχής εν γένει.  

Στην περιοχή του Αλμυρού έχει ήδη υπογραφεί η σύμβαση του έργου «Αντικατάσταση χλοοτάπητα και κατασκευή αρδευτικού δικτύου γηπέδων Δήμου Αλμυρού», συνολικού προϋπολογισμού 215.567,60 ευρώ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας. Με το έργο αυτό βελτιώνονται οι εγκαταστάσεις στα δημοτικά γήπεδα ποδοσφαίρου Ευξεινούπολης, Σούρπης και Πλατάνου του Δήμου Αλμυρού. Αναλυτικά, στο γήπεδο Ευξεινούπολης γίνεται αντικατάσταση χλοοτάπητα, τοποθετείται νέο δίκτυο άρδευσης και κατασκευάζεται αποστραγγιστικό δίκτυο απορροής και παροχέτευσης των ομβρίων υδάτων, στο γήπεδο της Σούρπης γίνεται αντικατάσταση χλοοτάπητα και τοποθετείται νέο δίκτυο άρδευσης ενώ στο γήπεδο του Πλάτανου, όπου υπάρχει χλοοτάπητας, κατασκευάζεται δίκτυο άρδευσης. Στη φάση του διαγωνισμού βρίσκεται και το έργο για την κατασκευή κερκίδων στο Αθλητικό Κέντρο Σούρπης, συνολικού προϋπολογισμού 168.000,00 €.

Υπογράφηκε η σύμβαση για τη προμήθεια και τοποθέτηση έτοιμου φυσικού χλοοτάπητα στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου του Αγ. Γεωργίου Φερώνσυνολικού εμβαδού 7.800 τ.μ, με αντικατάσταση του κατεστραμμένου, ώστε ο αγωνιστικός χώρος να πληροί όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές.

Προσφάτως υπογράφτηκε από τον Περιφερειάρχη Κων. Αγοραστό η προμήθεια και εγκατάσταση τεχνητού χλοοτάπητα νέας γενιάς για το γήπεδο ποδοσφαίρου Άνω Γατζέας του Δ. Νοτίου Πηλίου προϋπολογισμού120.000,00 ευρώ.

Στο Βόλο πραγματοποιηθήκαν οι εργασίες αποκατάστασης του Γηπέδου «Σαρακηνού», προϋπολογισμού 173.600 ευρώ και του Γηπέδου «Μαγνησιακού», προϋπολογισμού 148.800 ευρώ.

Υλοποιείται η συντήρηση και η βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Γηπέδου Π. Μαγουλάς συνολικού προϋπολογισμού 329.00,00 ευρώ, που θα αλλάξει ριζικά και να αναπτύξει καθοριστικά όλη την περιοχή της Ν. Ιωνίας.  

Τέλος έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την συντήρηση και βελτίωση των εγκαταστάσεων στο Δημοτικό Γήπεδο Αγριάς, συνολικού προϋπολογισμού 250.000,00 ευρώ.

Στη Σκιάθο και στην Αλόννησο έχουν προγραμματιστεί εργασίες για την ενίσχυση και τη βελτίωση των Κλειστών Γυμναστηρίων των νησιών.

Τα προαναφερόμενα αποτελούν ένα μόνο μέρος των έργων και παρεμβάσεων σε αθλητικές εγκαταστάσεις από την Περιφέρεια Θεσσαλίας σε αγαστή συνεργασία με του Δήμους της περιοχής. Δε σταματάμε να αφουγκραζόμαστε και να υλοποιούμε τις ανάγκες της κάθε περιοχής και των κατοίκων.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη τόνισε: «Είναι σαφές ότι με ολοκληρωμένο πρόγραμμα και στρατηγική, στηρίζουμε και επενδύουμε στον αθλητισμό που καλλιεργεί υγιή πρότυπα ζωής, δίνει διέξοδο σε ιδιαίτερα δύσκολες εποχές και πολύ σύντομα ευελπιστούμε να τις χαρούμε όλοι μαζί χωρίς περιορισμούς και μέτρα».