Ακρίτα: Ο Λιγνάδης διέφυγε στο εξωτερικό. Διαψεύδει ο δικηγόρος


Το πρωί της Παρασκευής (12/2), η Έλενα Ακρίτα έκανε μία ανάρτηση στο προσωπικό της προφίλ στο Facebook, αναφέροντας ότι σύμφωνα με πληροφορίες ο Δημήτρης Λιγνάδης διέφυγε στο εξωτερικό.

Πληροφορίες λένε πως διέφυγε ο Λιγνάδης στο εξωτερικό για να προλάβει το αυτόφωρο. Η είδηση με επιφύλαξη. Αν επιβεβαιωθεί όμως, ποια είναι η θέση της Μενδώνη;

Λίγη ώρα αργότερα, ο δικηγόρος του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου διέψευσε την πληροφορία της Ελενας Ακρίτα στην εκπομπή «Ευτυχείτε», λέγοντας ότι «δεν έχει φύγει ούτε από τα όρια του δήμου Αθηναίων. Εγώ δεν ξέρω τι συμβαίνει και ποιος διακινεί αυτές τις φήμες. Εγώ μίλησα μαζί του πριν από λίγη ώρα. Προφανώς και εγώ μόλις ενημερώθηκα γι’ αυτή τη φήμη, έπρεπε να το επιβεβαιώσω. Όχι, ότι είχα καμία αμφιβολία για την πραγματικότητα, αλλά σίγουρα δεν ισχύει. Επίσης, ας σκεφτούν και λίγο τους περιορισμούς που υπάρχουν στην κίνηση» δήλωσε ο κύριος Γεωργουλέας.

Για τις αφίσες που υπάρχουν στους δρόμους της Αθήνας με περίεργα συνθήματα για τον Δημήτρη Λιγνάδη, ο κύριος Γεωργουλέας απάντησε: «Δεν τις έχω δει τις αφίσες, αλλά με ενημέρωσαν. Είναι απότοκο του κλίματος από ανώνυμες και στοχευμένες καταγγελίες».

Δικηγόρος Δημήτρη Λιγνάδη: Είναι έντιμος, ειλικρινής και ισορροπημένος άνθρωπος

Έτοιμος να κινηθεί νομικά αν γίνει σε βάρος του αναφορά σε σχέση με τις καταγγελίες που κλονίζουν τον χώρο του Πολιτισμού, είναι ο Δημήτρης Λιγνάδης, όπως αναφέρει ο δικηγόρος του. Μετά την παραίτησή του από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου το βράδυ του Σαββάτου (6/2), η οποία έγινε δεκτή από την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ο Δημήτρης Λιγνάδης θα προσφύγει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τον εντοπισμό χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που τον κατονομάζουν ως εμπλεκόμενο σε πράξεις βίας και κακοποίησης.

«Μέχρι σήμερα το πρωί δεν έχει έρθει στα χέρια μου κάποια επίσημη καταγγελία για τον κ. Λιγνάδη. Ούτε κάποια κλήση για το πειθαρχικό του σωματείου, ούτε κάποιο δικόγραφο ούτε κάποια κλήση από τις εισαγγελικές αρχές. Ο κύριος Λιγνάδης όταν μιλάμε στο τηλέφωνο μου δίνει την εντύπωση που μου έδωσε την πρώτη φορά που τον γνώρισα. Είναι άνθρωπος συγκροτημένος, ειλικρινής, έντιμος στις εξηγήσεις του και πάντα διαθέσιμος για να συζητήσουμε οτιδήποτε.

Οποιος ανθρωπος βάλλεται και το όνομά του συνδέεται με φήμες δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος αλλά είναι έντιμος, συγκροτημένος, οργανωμένος, και αντιμετωπίζει αυτή τη δυσκολία. Είναι ένα πρόσωπο που πάντα είχε πρόσβαση στα ΜΜΕ και είναι έντιμο και ισορροπημένο τα μέσα ενημέρωσης να μπορούν να τον βρουν. Δεν θα αρνηθεί ποτέ την επικοινωνία» είχε δηλώσει ο κύριος Γεωργουλέας πριν από μερικές μέρες στην πρωινή εκπομπή του OPEN.