Προβληματισμός στις υγειονομικές αρχές της Σκιάθου


Εντονος προβληματισμός επικρατεί τις τελευταίες ώρες στις υγειονομικές αρχές της Σκιάθου. Φοβούνται ενδεχόμενη έξαρση της πανδημίας στο νησί, καθώς τα ευρήματα των τελευταίων ιχνηλατήσεων, που έχει αναλάβει να κάνει ο ΕΟΔΥ στις επαφές συγκεκριμένων κρουσμάτων, δείχνουν διασπορά του ιού.

Τους φόβους επιβεβαίωσε χθες και το γεγονός ότι το μοναδικό κρούσμα που ανακοινώθηκε από το Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τον COVID-19 το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκε στο νησί του Παπαδιαμάντη και αποτελεί επαφή παλαιότερου κρούσματος που εξετάστηκε στο Κέντρο Υγείας του νησιού.

Συνολικά στη Σκιάθο μετά την καταγραφή του κρούσματος στη Βρετανίδα τουρ οπερέιτορ, που ήταν το πρώτο μετά από πολύ καιρό, καταγράφηκαν διαδοχικά άλλα δέκα κρούσματα. Η μέση ηλικία των περισσοτέρων είναι από 28 έως 35 χρόνων. Το ευτύχημα προς το παρόν είναι ότι τα περισσότερα είναι ασυμπτωματικά και ότι η κλινική τους εικόνα είναι σε γενικές γραμμές καλή. Είναι όλοι τους σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Σήμερα αναμένεται να γίνει νέα ιχνηλάτηση στις επαφές του κρούσματος που ανακοινώθηκε χθες. «Δεν θέλω να γίνω μάντης κακών ειδήσεων, αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα υπάρχει και συνέχεια. Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, διότι ο ιός δεν αστειεύεται. Είναι απειλητικός. Οποιαδήποτε χαλάρωση θα την πληρώσουμε», επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Γιάννης Ριζοδήμος

taxydromos.gr