Αυλαία πτήσεων με απώλειες στo αεροδρόμιο της Σκιάθου


Στις 10 Οκτωβρίου ολοκληρώνεται το πρόγραμμα των πτήσεων εξωτερικού στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, μετά την απόφαση της βρετανικής Jet 2 να παρατείνει το πτητικό της πρόγραμμα.

Συνολικά 17 πτήσεις καταγράφονται στο πρόγραμμα του αερολιμένα της Σκιάθου, που διαχειρίζεται η Fraport Greece, με τις εταιρείες Condor, Jet 2, Enter Air και Travel Service από την Πράγα να εκτελούν πτήσεις τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Μεγάλες οι αποκλίσεις σε σύγκριση με πέρυσι και ανάλογη η μείωση του συνολικού αριθμού των επιβατών το καλοκαίρι της πανδημίας. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του αεροδρομίου της Σκιάθου, η αεροπορική κίνηση του Ιουλίου μεταφράστηκε σε 16.700 άτομα έναντι 113.300 την αντίστοιχη περσινή σεζόν και μείωση 85%.

Μείωση 70% σημειώθηκε τον Αύγουστο, με 37.059 επιβάτες, έναντι 179.175 ατόμων το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Αναφερόμενος στις επιπτώσεις της πανδημίας στην τουριστική κίνηση της Σκιάθου, ο ξενοδόχος Θωμάς Κουκουλάκης, δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, ανέφερε στον ότι «σίγουρα υπήρχε μεγάλη μείωση στην κίνηση του νησιού. Πολλές επιχειρήσεις δεν άνοιξαν, πολλοί εργαζόμενοι έμειναν χωρίς δουλειά ή δούλεψαν για ενάμιση περίπου μήνα και γενικά υπάρχει μεγάλο ζήτημα στην οικονομία του νησιού».