Μείωση 83% καταγράφηκε συνολικά τον Αύγουστο στον διεθνή αερολιμένα της Σκιάθου


Κάθετη πτώση σημείωσε η επιβατική κίνηση στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, που διαχειρίζεται η Fraport Greece, με αρνητικό πρόσημο και «βουτιά», που αγγίζει το 83%, να καταγράφεται τον Αύγουστο στον διεθνή αερολιμένα της Σκιάθου. Απογοητευτικά, στο σύνολό τους, τα δεδομένα, καθώς το σύνολο των επιβατών του φετινού Αυγούστου άγγιξε τους 65.000, έναντι των 384.000 που καταγράφηκαν το αντίστοιχο περσινό διάστημα στο αεροδρόμιο της Σκιάθου.

Μειωμένοι κατά 74,5% ήταν οι επιβάτες που διακινήθηκαν στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της Fraport Greece το οκτάμηνο του 2020, με τους επιβάτες να ανέρχονται σε 5,53 εκατομμύρια, έναντι 21,73 εκατομμυρίων την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Αυγούστου του 2020, στα αεροδρόμια διακινήθηκαν 2,4 εκατομμύρια επιβάτες έναντι 5,4 εκατομμυρίων τον Αύγουστο του 2019, παρουσιάζοντας μείωση 55,5%.Τον ίδιο μήνα, πρώτοι σε αφίξεις ήταν οι Βρετανοί ταξιδιώτες (315.840) και ακολούθησαν οι Γερμανοί (205.959), οι Πολωνοί (81.859), οι Ιταλοί (70.525) και οι Ολλανδοί (52.299).

Εμφανείς είναι οι επιπτώσεις της πανδημίας στην επιβατική κίνηση του αεροδρομίου της Σκιάθου, παράλληλα με τα υπόλοιπα περιφερειακά αεροδρόμια, με την μείωση να χαρακτηρίζεται αναμενόμενη, λόγω των συνθηκών που διαμόρφωσε η πανδημία.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τον Αρη Δερβένη, πρόεδρο της Ελεγκτικής Επιτροπής της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, «ψυχή» του ξενοδοχείου Skiathos Palace, ο οποίος υπογράμμισε ότι «τον Αύγουστο σημειώθηκαν χαμηλότερες πληρότητες σε σύγκριση με παλαιότερα χρόνια. Στη διάρκεια του Αυγούστου σημειώθηκαν κατά μέσο όρο πληρότητες 30% έως 40% για τα καταλύματα που ήταν ανοιχτά». Παράλληλα επισήμανε ότι «υπάρχει κόσμος στο νησί και τον Σεπτέμβριο. Υπάρχουν αρκετοί Αγγλοι και πληρότητες 50% και άνω στα ξενοδοχεία που είναι ανοιχτά», ενώ χαρακτήρισε «θετική αναλαμπή στη δύσκολη συγκυρία το γεγονός ότι δεν υπάρχουν κρούσματα κορονοϊού στο νησί».

Οι επιπτώσεις της πανδημίας αποτυπώνονται, ωστόσο, παντού με την πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου Μαίρη Διαμάντη να επισημαίνει ότι «είναι ελάχιστοι οι Βρετανοί τουρίστες που επισκέφτηκαν φέτος τη Σκόπελο. Από την αρχή μάς στήριξαν οι Ελληνες, ενώ από την Ευρώπη υπήρχαν σποραδικές κρατήσεις από Ιταλούς, Γάλλους και Σκανδιναβούς, που είναι επαναλαμβανόμενοι πελάτες».

Οι πληρότητες στο νησί δεν ξεπερνούν το 10% στην εκκίνηση του Σεπτεμβρίου, με την πρόεδρο να τονίζει ότι «τα περισσότερα ξενοδοχεία του νησιού κλείνουν νωρίτερα φέτος, στα μέσα Σεπτεμβρίου. Η φετινή χρονιά είναι μια χρονιά χωρίς κέρδος για τους επαγγελματίες».

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ