ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΚΙΑΘΟΥ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


Την παρέμβαση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου προκάλεσε τελικά η μόνιμη άρνηση του δημάρχου Σκιάθου κ. Τζούμα για διάλογο και η επιμονή του να μην απαντά σε ερωτήματα, ακόμη και σε αιτήσεις μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. Μετά από πολλούς μήνες άρνησης και απόκρυψης επισήμων εγγράφων που αφορούν σε αποφάσεις και στην επίσημη αλληλογραφία του Δήμου με άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, ο Εισαγγελέας εξέδωσε Παραγγελία με την οποία υποχρεώνει πλέον τον κ. Τζούμα να παραδώσει τα έγγραφα στα μέλη της αντιπολίτευσης.
Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία οι δημοτικοί σύμβουλοι πρέπει να έχουν απεριόριστη, άμεση και ακώλυτη πρόσβαση στα έγγραφα του Δήμου, ώστε να μπορούν να ασκήσουν τα καθήκοντά τους.

Σύμφωνα με την αντιπολίτευση, ο κ. Τζούμας δήλωσε ψευδώς την ύπαρξη εγγράφου προς την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, που αφορούσε στη χρήση των όμορων παραλιών. Το ζήτημα ανέκυψε πρόσφατα όταν η διαχειρίστρια εταιρεία του ξενοδοχείου ΕLIVI ζήτησε με σχετικό έγγραφό της από την Κτηματική Υπηρεσία αντίγραφο του αιτήματος του Δήμου Σκιάθου, η οποία απάντησε μεταξύ άλλων ότι «ουδέποτε εστάλη γραπτό αίτημα του Δήμου Σκιαθου για το συγκεκριμένο θέμα».
Σημειωτέον ότι, η εταιρεία του ξενοδοχείου ELIVI, αποκλείστηκε από τον πίνακα των όμορων (Μικρή και Μεγάλη Μπανάνα Σκιαθου) με την επίκληση από την πλευρά του κ. Τζούμα του υποτιθέμενου αιτήματος του που απέστειλε ο ίδιος στην Κτηματική Υπηρεσία Μαγνησίας.

Από την αρχή του καλοκαιριού η Δημοτική Αρχή ενώ δήλωσε την ύπαρξή του μέσω του δημάρχου και αντιδημάρχων, σε συνεδριάσεις του ΔΣ και της ΟΕ, με βάση την οποία δήλωση έγιναν ψηφοφορίες, αρνείται παρόλα αυτά να το επιδείξει. Συνεχίζει δε η Δημοτική Αρχή σε αιτήσεις των Δημοτικών Συμβούλων να ισχυρίζεται ότι το έγγραφο υπάρχει, παρότι και η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου το διαψεύδει εγγράφως.
Με δεδομένη την ψευδή δήλωση για την ύπαρξη εγγράφου, στοιχειοθετείται παραπλάνηση της ψήφου του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής, στα θέματα της παραχώρησης παραλιών, δηλώνουν μέλη της Αντιπολίτευσης.
Σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο κανάλι του ASTRA το μέλος της Αντιπολίτευσης κ. Νίκος Γιαμαρέλος, ο οποίος ανέλαβε να μεταφέρει την Εισαγγελική Εντολή για την παραλαβή των εγγράφων προς το Δήμο Σκιάθου, έκανε λόγο για αθέμιτα μέσα και πρακτικές που ακολουθούνται στη λειτουργία του Δήμου Σκιαθου, καθώς και για απολυταρχικό τρόπο στη διοίκηση από τη Δημοτική Αρχή του κ. Τζούμα. Ενώ για άλλη μια φορά καυτηρίασε την πλήρη έλλειψη του διαλόγου από τη Δημοτική Αρχή με τους πολίτες ή ακόμα και με Δημοτικούς Συμβούλους και τον πρωτοφανή διχασμό που ο κ. Τζούμας έχει φέρει στο νησί.
Με την από 7/9/2020 παραγγελία του κ. Εισαγγελέα εντέλλεται πλέον η Δημοτική Αρχή του κ. Τζούμα άμεσα να χορηγήσει το έγγραφο του Δήμου που επικαλείται ότι απέστειλε προς την Κτηματική Υπηρεσία, ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα ακολουθήσουν οι διαδικασίες που προβλέπονται από τη μεριά της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου.

Αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το τι θα πράξει ο κ. Τζούμας, καθώς δεσμεύεται πλέον από τον Εισαγγελέα να εμφανίσει και να χορηγήσει τα αιτούμενα έγγραφα, εάν αυτά υπάρχουν. Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον ασφαλώς θα έχει και η τυχόν μη εκτέλεση της παραγγελίας ή η μη εμφάνιση των εγγράφων, γεγονότα, τα οποία σε κάθε περίπτωση θα ανοίξουν τον ασκό του Αιόλου κατά της Δημοτικής Αρχής του κ. Τζούμα.

astratv.gr