Ανάσα για τα ταξίδια στις Σποράδες


Ανάσα έδωσε στα πλοία της γραμμής και τα ναυτιλιακά πρακτορεία η απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει το πρωτόκολλο πληρότητας στο 80% από 65% που ήταν. Στην εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού την τελευταία εβδομάδα υπήρχαν πολλά προβλήματα καθώς δεν υπήρχε επαρκής αριθμός θέσεων. Η κίνηση έχει αυξηθεί πολύ και παραμένει σε υψηλά επίπεδα μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη.

Ο ναυτιλιακός πράκτορας της Blue Star που έχει στην γραμμή το πλοίο «Εξπρές Σκιάθος», Γεράσιμος Κατσιούρης, ενημέρωσε ότι το περασμένο Σάββατο δρομολογήθηκε έκτακτο δρομολόγιο με το οποίο εξυπηρετήθηκαν 600 επιβάτες, 110 ΙΧ και 10 φορτηγά ενώ το ερχόμενο Σάββατο θα εκτελεστεί ακόμη ένα για να εξυπηρετηθούν 400 επιβάτες και 100 ΙΧ.

«Οι εταιρείες είναι πάνω από τα βαπόρια και προσπαθούν να εξυπηρετήσουν τον κόσμο με κάθε τρόπο. Τα έκτακτα δρομολόγια μπήκαν για να εξυπηρετηθούν κατά κύριο λόγο τα ΙΧ», τόνισε.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει διαθεσιμότητα από 200 άτομα και πάνω σε κάθε δρομολόγιο του «Εξπρές Σκιάθος». «Η αύξηση του πρωτοκόλλου πληρότητας έδωσε ανάσα. Μέχρι και την Τρίτη 11 Αυγούστου έχουμε ιδιαίτερη αύξηση στην κίνηση. Από κει και πέρα δεν ξέρουμε τι θα γίνει», ανέφερε.

Επισημαίνεται ότι η αύξηση του πρωτοκόλλου εφαρμόστηκε σε όλες τις γραμμές όπως του Πειραιά. Ο κ. Κατσιούρης είπε ότι «οι θέσεις από Πειραιά ήταν όλες κλειστές. Η απόφαση μας έλυσε τα χέρια. Ελπίζουμε να μην υπάρξουν προβλήματα», πρόσθεσε.

Παρόμοια είναι και η εικόνα στον «Πρωτέα». Από το γραφείο της Ferrytraveller στον Βόλο επισημάνθηκε ότι ανέβηκε το ποσοστό διαθεσιμότητας. «Είναι πλέον εύκολο να βγάλει κανείς εισιτήριο. Μπορεί να καλυφθεί πολύ γρήγορα», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Το αμέσως προηγούμενο διάστημα οι ναυτιλιακοί πράκτορες αγωνιούσαν για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο. «Μας ζητούσαν θέσεις και δεν είχαμε να δώσουμε. Ημασταν σε κατάσταση απελπισίας. Εδώ και μία εβδομάδα υπήρχαν φοβερά προβλήματα», επισημάνθηκε χαρακτηριστικά.

Επισημαίνεται ότι διατηρείται η τήρηση ελάχιστης απόστασης του 1,5 μέτρου μεταξύ των επιβαινόντων σε αυτό. Στις καμπίνες επιβατών και πληρωμάτων δύνανται να μένουν μέχρι τέσσερα άτομα. εφόσον είναι συγγενείς πρώτου ή δεύτερου βαθμού, είτε άτομα με αναπηρία μετά του συνοδού τους.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ