ΣΚΙΑΘΟΣ:Ψηφιακή διαδραστική εφαρμογή κινητών θα αποκτήσει η Σκιάθος


Στην υποβολή πρότασης για την ανάπτυξη ολοκληρωμένης ψηφιακής διαδραστικής εφαρμογής κινητών συσκευών για την προβολή των τοπικών φυσικών και πολιτιστικών τουριστικών πόρων με όνομα «iSkiathos» θα προχωρήσει η δημοτική αρχή Σκιάθου στο πλαίσιο του προγράμματος «Αλιεία και Θάλασσα 2014-2020».

Η Οικονομική Επιτροπή του δήμου σε συνεδρίασή της, που έγινε με τηλεδιάσκεψη, ενέκρινε την πρόταση για συγχρηματοδότηση από τις δημόσιες επενδύσεις για αειφόρο ανάπτυξη των αλιευτικών περιοχών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ειδικότερα η προτεινόμενη πράξη αποσκοπεί στην ανάπτυξη μίας ολοκληρωμένης ψηφιακής διαδραστικής εφαρμογής προβολής του δήμου Σκιάθου ως χώρου, των πόρων του και των τουριστικών του επιχειρήσεων για λειτουργία σε κινητά τηλέφωνα και tablets. Η εφαρμογή θα δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να περιηγείται στο δήμο τόσο από τον τόπο κατοικίας του, βλέποντας όλο το χάρτη του και λαμβάνοντας ολοκληρωμένες πληροφορίες για τους πόρους και τις τουριστικές του επιχειρήσεις, όσο και σε πραγματικό χρόνο περιήγησης/ ξενάγησης. Η εξ αποστάσεως εφαρμογή θα είναι στατική, ενώ η εφαρμογή που θα λειτουργεί κατά την περιήγηση θα είναι δυναμική, καθώς όπως θα περπατάει ο χρήστης θα μπορεί να παίρνει πληροφορίες για όλους τους πόρους που συναντά στο δρόμο του. Το ίδιο θα μπορεί να κάνει και στατικά από το κατάλυμά του, πηγαίνοντας σε όποιο σημείο της περιοχής ενδιαφέροντος επιθυμεί.

Βασικός στόχος της εφαρμογής είναι η ολοκληρωμένη πληροφόρηση του επισκέπτη σχετικά με σημεία ενδιαφέροντος (αρχαιολογικού, ιστορικού, θρησκευτικού, αρχιτεκτονικού), περιοχές φυσικού κάλλους, αξιοθέατα αλλά και θεματικές ή μη διαδρομές στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Σκιάθου. Η εφαρμογή θα παρέχει πληροφορίες για τα μέρη που μπορεί να επισκεφτεί ο χρήστης, για τα σημεία που μπορεί να διανυκτερεύσει, για τον τρόπο μετακίνησής του στην περιοχή, για τις επιλογές που μπορεί να έχει για φαγητό ή/και διασκέδαση, κ.ο.κ. Θα του παρέχει, ως εκ τούτου, όλα τα στοιχεία που μπορούν να αυξήσουν την τουριστική του εμπειρία στο καλύτερο δυνατό επίπεδο, με εύκολο και πρακτικό τρόπο, έτσι ώστε να αποτελέσει τον καλύτερο πρεσβευτή της περιοχής στο μέλλον για άλλους πιθανούς επισκέπτες.

Η εφαρμογή θα παρέχει, επιπλέον, τη δυνατότητα πολυγλωσσικότητας, χωρίς περιορισμό στον αριθμό των γλωσσών που μπορεί να εξυπηρετήσει. Επιπλέον θα τοποθετηθεί Info-Point σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο σε κτίριο του δήμου Σκιάθου όπου θα γίνεται προβολή του νησιού μέσα από την επίδειξη της εφαρμογής iSkiathos καθώς και των πόρων της περιοχής αλλά και διαδραστικών παιχνιδιών για παιδιά.

taxydromos.gr