Θρίλερ με την εξαφάνιση του δύτη στην Αλόννησο



Δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα συνεχίστηκαν χθες για δεύτερη μέρα οι έρευνες για τον εντοπισμό του 52χρονου δύτη, που πήγε για υποβρύχια κατάδυση στη θαλάσσια περιοχή Γυάλια Αλοννήσου το περασμένο Σάββατο το μεσημέρι και έκτοτε αγνοείται.

Οι λιμενικές αρχές Αλοννήσου και Σκιάθου με τη συνδρομή ιδιωτών δυτών κατέβαλαν έντονες προσπάθειες για να εντοπίσουν τον αγνοούμενο υποβρύχιο αλιέα, παρά το γεγονός ότι είχαν τον καιρό κόντρα.

Αν και στην περιοχή έπνεαν άνεμοι εντάσεως 4 – 5 Μποφόρ, πληρώματα δύο περιπολικών σκαφών έψαχναν όλη τη γύρω περιοχή και ιδιώτες δύτες ερευνούσαν τον βυθό αψηφώντας τον κυματισμό της θάλασσας. Μάλιστα έρευνες έγιναν χθες και από αεροπλάνο του Λιμενικού Σώματος και ιδιοκτήτες ιδιωτικών σκαφών.

Οι έρευνες συνεχίστηκαν έως αργά το βράδυ χθες, αλλά δυστυχώς ήταν άκαρπες, γεγονός που κορυφώνει την αγωνία της οικογένειάς του ότι κάτι κακό του έχει συμβεί.

Η σύζυγος του 52χρονου, που παρακολουθεί τις έρευνες από κοντά, περνά δύσκολες ώρες.

Ο αγνοούμενος είναι υπήκοος Ρουμανίας και διαμένει μόνιμα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Βρίσκεται στο νησί για διακοπές και φέρεται να είναι πολύ καλός και έμπειρος δύτης.

Σύμφωνα με το προφίλ που έδωσε η σύζυγός του, φθάνει με μία ανάσα στα 30 μέτρα στον βυθό. Αγαπά τις καταδύσεις και εξασκεί το σπορ ως αγαπημένο χόμπι.

Ετσι έκανε και στις διακοπές του. Το περασμένο Σάββατο πήγε για υποβρύχιο ψάρεμα στη θαλάσσια περιοχή Γυάλια στις 3 το μεσημέρι και υποτίθεται ότι θα επέστρεφε στη σύζυγό του στις 6 το απόγευμα. Οταν η σύζυγός του είδε ότι καθυστερούσε, δεν έδωσε σημασία, καθώς συνηθίζει κάποιες φορές να αργεί. Βλέποντας όμως ότι οι ώρες περνούσαν τρομοκρατήθηκε και γύρω στις 10 το βράδυ απευθύνθηκε στην Αστυνομία για βοήθεια.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του ψαροντουφεκά άρχισαν το ίδιο βράδυ, ώστε να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος. Μάλιστα αν και ήταν βράδυ και υπήρχε περιορισμένη ορατότητα συνέδραμαν πολλοί ιδιώτες δύτες.

Σε όλους τους ιδιοκτήτες τουριστικών σκαφών και αντίστοιχων αλιευτικών σήμανε συναγερμός. Δυστυχώς μέχρι σήμερα κανείς δεν τον έχει δει.

Επισημαίνεται ότι την επομένη της εξαφάνισης τις πρώτες πρωινές ώρες εντοπίστηκαν αντικείμενα του 52χρονου. Στον δυτικό κάβο σε βάθος δέκα μέτρων βρέθηκαν η ζώνη του με τα βαρίδια και το ψαροντούφεκό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από έμπειρους δύτες, αυτό σημαίνει ότι για κάποιο λόγο ο 52χρονος θέλησε να απελευθερωθεί από αυτά και ίσως να βγει πιο γρήγορα στην επιφάνεια της θάλασσας.

Οι έρευνες συνεχίζονται με την ελπίδα ο Ρουμάνος να είναι ζωντανός και η περιπέτεια της οικογένειάς του να έχει αίσια κατάληξη.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ