Σκιάθος:Μείωση των τελών κοινόχρηστων χώρων κατά 50% από τη δημοτική αρχήΣτην τουριστική κίνηση στηρίζεται σχεδόν στο 100% η τοπική οικονομία στη Σκιάθο. Ήδη βρισκόμαστε στο απόγειο της τουριστικής περιόδου και καταγράφεται ποσοστό μείωσης της τάξεως του 75% στις αφίξεις σε σχέση με το 2019.

Η ραγδαία εξάπλωση του ιού σε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Ιταλία, οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί, το κλείσιμο συνόρων και αεροδρομίων έχουν ως αποτέλεσμα την συρρίκνωση της τουριστικής κίνησης και κατ’επέκταση τη μεγάλη μείωση των εσόδων των επιχειρήσεων. Επιπλέον στις μέρες που απομένουν μέχρι το κλείσιμο της τουριστικής περιόδου, οι επιχειρήσεις είναι αδύνατο να καλύψουν την απώλεια των εσόδων τους με συνέπεια την αντίστοιχη απώλεια θέσεων εργασίας. Είναι αναγκαίο να υπάρξουν μέτρα στήριξης των τοπικών επιχειρήσεων, κατά συνέπεια κρίνεται απαραίτητο για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων η μείωση των τελών κοινοχρήστων χώρων.

Η Δημοτική Αρχή έλαβε σοβαρά υπόψη τις επιστολές που κατατέθηκαν από τον Εμπορικό και Επαγγελματικό Σύλλογο Σκιάθου όπως και των επιχειρηματιών της Σκιάθου με κύριο αίτημά τους τη μείωση των τελών κοινοχρήστων χώρων. Στη μείωση κατά 50% των κοινοχρήστων χώρων, θα υπάρχει η δυνατότητα στους επιχειρηματίες να επιλέξουν επιπλέον μείωση 50% ή δυνατότητα επέκτασης, ατελώς, έως και 100% του κοινοχρήστου χώρου που αναπτύσσονται τραπεζοκαθίσματα, εφόσον αυτό είναι δυνατόν, όπως προβλέπει το άρθρο 65 του νόμου 4688/20.

“Όπως είχαμε ανακοινώσει από την αρχή της πανδημίας, ο Δήμος θα σταθεί δίπλα στους επιχειρηματίες δημιουργώντας ευνοϊκές συνθήκες για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Η Δημοτική Αρχή με τη μείωση κατά 50% των τελών κοινόχρηστων χώρων, κάνει πράξει την αρχή μιας σειράς μέτρων, για την υποστήριξη των επιχειρηματιών από την πρωτόγνωρη κρίση που αντιμετωπίζουμε. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Προϊσταμένη της Οικονομικής Υπηρεσίας Μαρία Πεζάτου και τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Νίκο Λιακόπουλο για την εξαιρετική συνεργασία” δήλωσε ο Δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας.