Στο 30% της περσινής κίνησης οι αφίξεις στο αεροδρόμιο της Σκιάθου


Με το βλέμμα στραμμένο στις πύλες εισόδου και κυρίως στο αεροδρόμιο της Σκιάθου φορείς, κάτοικοι και επαγγελματίες, με την αεροπορική κίνηση να υπολογίζεται στο 30% της περσινής μέχρι στιγμής. Με την αγωνία να κορυφώνεται και τους πάντες να παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα τους τουριστικούς δείκτες, το φετινό καλοκαίρι της πανδημίας χαρακτηρίζεται εξαιρετικά δύσκολο από όλους.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Με τα στατιστικά στοιχεία να αναμένονται στο τέλος Ιουλίου, ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ συγκέντρωσε τα πρώτα δεδομένα, που καταγράφουν την μέχρι στιγμής εικόνα στο αεροδρόμιο «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης».

Λιγότερες πτήσεις, με μικρότερα ποσοστά πληρότητας σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, είναι το πρώτο συμπέρασμα. Την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, με το άνοιγμα των πτήσεων εξωτερικού, έφτασαν 1.483 άτομα στο νησί, την δεύτερη 1.573 και την τρίτη 2.198, αντίστοιχα, ενώ αναμένεται σταδιακή αύξηση ενόψει του Αυγούστου, που θεωρείται ο «χρυσός» μήνας του καλοκαιριού.

Τα δεδομένα, ωστόσο, έχουν μεταβληθεί άρδην λόγω της πανδημίας, με τους Βρετανούς, ειδικότερα, τουρίστες που παραδοσιακά αποτελούν την πρώτη δύναμη, να μην εμφανίζουν δυναμική ανάλογη με την περσινή χρονιά ή τα αντίστοιχα παλαιότερα έτη.

Όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου Αλέκος Ευσταθίου, μέχρι στιγμής υπολογίζονται σε 600 οι Βρετανοί που ταξίδεψαν αεροπορικώς στο νησί, με τις πρώτες πτήσεις να καταγράφουν πληρότητα 60 με 70% κατά μέσο όρο. Παράλληλα έκανε λόγο για «μια πολύ δύσκολη κατάσταση, την οποία προσπαθούμε όλοι να διαχειριστούμε».

Λιγοστοί οι ξένοι και στα υπόλοιπα νησιά των Βορείων Σποράδων, με την πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου, Μαίρη Διαμάντη, να επισημαίνει ότι «οι πληρότητες παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, γύρω στο 10% με 15% μέχρι στιγμής. Λιγοστοί οι επισκέπτες, ελάχιστοι ξένοι και Ελληνες, και ευελπιστούμε ότι θα είναι καλύτερη η εικόνα τον Αύγουστο, αλλά εκτιμούμε ότι τα ποσοστά πληρότητας δεν θα ξεπεράσουν το 20% με 25%», υπογράμμισε. Παράλληλα εξέφρασε την ανησυχία της για τη διστακτική, μέχρι στιγμής, στάση των ελλήνων τουριστών, ενώ σημείωσε ότι «περιμένουμε την αύξηση της πληρότητας των καραβιών, για να μετακινηθεί περισσότερος κόσμος στα νησιά».