Τον Αύγουστο αρχίζουν οι πτήσεις της TUI στο αεροδρόμιο Σκιάθου


Αλλαγές στο πρόγραμμα πτήσεων της αεροπορικής εταιρείας TUI λόγω της πανδημίας, με το σήμα εκκίνησης για τη φετινή σεζόν να τοποθετείται στις αρχές Αυγούστου.

Με τη βρετανική Jet 2 να έχει ήδη αρχίσει τις πτήσεις στο αεροδρόμιο της Σκιάθου με αυξημένη πληρότητα επιβατών, τα δεδομένα διαφοροποιούνται λόγω συνθηκών για τη γερμανοβρετανική TUI που συγκαταλέγεται στους κολοσσούς του τουρισμού, σε διεθνές επίπεδο.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα οι πτήσεις θα ξεκινήσουν 4 Αυγούστου από το Machenster και θα υπάρχουν και άλλες δύο στις 7 Αυγούστου από το Λονδίνο και το Birmingham. Με αυτές τις τρεις πτήσεις την εβδομάδα θα κυλήσουν ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος έως και τις 18 που έχει προγραμματιστεί η τελευταία πτήση.

Στο μεταξύ, η πολωνική αεροπορική εταιρεία LOT πετά από τις 4 Ιουλίου για Σκιάθο, εντάσσοντας τα νησιά των Βορείων Σποράδων στο πρόγραμμα της φετινής σεζόν.

Η πολωνική αεροπορική εταιρεία LOT δημοσίευσε το νέο της πρόγραμμα πτήσεων για καλοκαίρι του 2020 στο οποίο συμπεριλαμβάνονται ελληνικοί και κυπριακοί προορισμοί.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα πτήσεων «LOTnaWakacje» της LOT θα καλύπτει 102 δρομολόγια για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Σχετικά με τη Σκιάθο το πρόγραμμα των πτήσεων ξεκίνησε στις 4 Ιουλίου, ολοκληρώνεται στις 29 Αυγούστου και περιλαμβάνει μια εβδομαδιαία πτήση από τη Βαρσοβία στο αεροδρόμιο της Σκιάθου.

Στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα της Ρουμανίας πρωταγωνίστησε, στο μεταξύ, η Σκιάθος, με αφιερώματα και απευθείας συνδέσεις.

Η ευρεία προβολή στη Ρουμανία ενισχύθηκε από το μεγαλύτερο ταξίδι εξοικείωσης Ρουμάνων δημοσιογράφων που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στη Σκιάθο, με τη συμμετοχή των πέντε μεγαλύτερων τηλεοπτικών καναλιών της Ρουμανίας Antenna1, Antenna2, Antenna3, RomaniaTv, Kanal D.

Οι δημοσιογράφοι, που επισκέφτηκαν πριν από λίγες μέρες το νησί, ακολούθησαν πρόγραμμα γνωριμίας με τη Σκιάθο, όπως ο γύρος του νησιού, επισκέψεις σε σημαντικά τοπόσημα όπως Μπούρτζι, Πλάκες κ.ά.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του ρουμάνικου συνεργείου στο νησί, έγινε παρουσίαση του προορισμού, από τον δήμαρχο Σκιάθου Θοδωρή Τζούμα, την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Βόρειων Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη και τον πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου Αλέξανδρο Ευσταθίου, με αναφορά στις ομορφιές του νησιού.

«Η Σκιάθος είναι ανάμεσα στα νησιά με τον υψηλότατο δείκτη ετοιμότητας και αντιμετώπισης της πανδημίας, με το Κέντρο Υγείας να είναι στελεχωμένο περισσότερο από ποτέ, εξοπλισμένο με μοριακό αναλυτή και κάψουλα, με κινητές μονάδες υγείας, με ένα απόλυτα μελετημένο σχέδιο από την πολιτική προστασία.

Θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε πως οι επισκέπτες θα έχουν ευχάριστες και ασφαλείς διακοπές. Η Δημοτική Αρχή θα υποστηρίξει με όλες τις δυνάμεις της το δύσκολο και απαιτητικό έργο των φορέων υγείας και θα φροντίσει να τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος.

taxydromos.gr