Επίδομα 800 ευρώ: Ποιοι εργαζόμενοι θα το πάρουν και τον Μάιο


Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό και τα σενάρια που έχουν έρθει στο «φως» από κυβερνητικές πηγές, θα συνεχιστεί και τον επόμενο μήνα η κάλυψη όσων εξακολουθούν να πλήττονται από την κρίση του κορωνοϊού, ενώ το ύψος του επιδόματος που θα καταβληθεί στους πληττόμενους εργαζομένους, επαγγελματίες, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων αναμένεται να καθοριστεί τις επόμενες ημέρες.

Σημειώνεται ότι τα 800 ευρώ της οικονομικής αποζημίωσης αντιστοιχούν για διάστημα 45 ημερών.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας από την 1η Απριλίου καλύπτονται με το επίδομα των 800 ευρώ ως τις 15 Μαΐου.

Όπως αναφέρει το dikaiologitika.grόσοι από τους εργαζομένους αυτούς επιστρέψουν στην εργασία τους μετά τις 15 Μαΐου δεν θα δικαιούνται τη δεύτερη δόση του επιδόματος.

Αν όμως η επιχείρηση παραμείνει κλειστή με κρατική εντολή και τον Μάιο ή τα μέτρα προστασίας παραταθούν πέραν της 15ης Μαΐου, θα λάβουν ξανά το έκτακτο επίδομα ανάλογα με τις ημέρες που θα διαρκέσει το lockdown.

Τόσο οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας Χρήστος Σταϊκούρας και Γιάννης Βρούτσης όσο και ο υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής Θεόδωρος Σκυλακάκης έχουν προαναγγείλει την επανάληψη τον Μάιο του πακέτου των μέτρων στήριξης που έχουν ήδη ληφθεί για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Παράλληλα και ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης ανέφερε σε συνέντευξή του ότι το επίδομα θα επεκταθεί και τον επόμενο μήνα και για όσους εργαζόμενους και επιχειρηματίες συνεχίζουν να πλήττονται λόγω μη εργασίας. Ωστόσο όπως σημείωσε δεν μπορεί να συνεχίσει η οικονομία να «ζει μέσω επιδοματικών πολιτικών επ’ αόριστον».

Ο υπουργός τέλος δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες όσον αφορά τις συνθήκες μέσω των οποίων θα συνεχιστεί η παροχή της ειδικής αποζημίωσης και ποιοι ακριβώς θα την πάρουν.