Προσφυγικό και φορολογικό στην ατζέντα του Μαξίμου

Με την επιστροφή του από την Σαγκάη ο πρωθυπουργός ρίχνει το βάρος του σε δύο ζητήματα που έχουν διαφορετική στόχευση, τα οποία όμως απασχολούν έντονα την κοινή γνώμη. Το πρώτο είναι το μεταναστευτικό που προβληματίζει έντονα την κυβέρνηση μετά και τις αντιδράσεις που υπάρχουν στην περιφέρεια και το δεύτερο θέμα είναι το φορολογικό που αφορά την τσέπη των πολιτών που έχουν σηκώσει όλα αυτά τα χρόνια το βάρος της οικονομικής κρίσης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει στο Μαξίμου διαδοχικές συσκέψεις με την συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργών προκειμένου να τρέξουν οι διαδικασίες και στα δύο ζητήματα.

Ανησυχία για το μεταναστευτικό

Το μεταναστευτικό έχει εξελιχθεί σε γόρδιο δεσμό για την κυβέρνηση καθώς εκτός από τις ροές έχει πλέον να αντιμετωπίσει και τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών για την μετεγκατάσταση των μεταναστών. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως ο πρωθυπουργός ζήτησε άμεση ενημέρωση για το επίμαχο ζήτημα, ενώ κατά το διάστημα της απουσίας του στην Κίνα πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις προκειμένου να προχωρήσουν ζητήματα προκειμένου να οριστούν οι περιφέρειες που θα μεταφερθούν οι μετανάστες.

Η κυβέρνηση κρατά επί του παρόντος χαμηλούς τόνους απέναντι στις αντιδράσεις, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τα όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Οι αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών είναι σε έναν βαθμό δικαιολογημένες. Από την άλλη πλευρά, όμως, όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν στο πετσί τους τι θα πει η προσφυγιά και ο ξεριζωμός» είπε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Πέτσας.

Επίσης εκείνο που προβληματίζει την κυβέρνηση είναι η επανεμφάνιση εθνικιστικών ομάδων στην Βόρεια Ελλάδα που προσπαθούν να δυναμιτίσουν το κλίμα σε ορισμένες περιοχές, με στόχο να στρέψουν τους κατοίκους απέναντι στους μετανάστες.