Ημιμαραθώνιος Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος «Στα μονοπάτια του Παπαδιαμάντη» 2019


Για 8η συνεχόμενη χρονιά, θα διεξαχθεί φέτος ο ημιμαραθώνιος αγώνας ορεινού τρεξίματος 21 χλμ. «Στα μονοπάτια του Παπαδιαμάντη»,  SkiathosTrailRun 2019(18 ετών και άνω, κόστος εγγραφής 10 ευρώ, ώρα εκκίνησης 9.30, Μπούρτζι), καθώς και ο αγώνας 10 χλμ. UrbanTrail στα καλντερίμια τηςπόλης της Σκιάθου (16 ετών και άνω, κόστος εγγραφής 10 ευρώ. Για τους μαθητές, η συμμετοχή θα είναι δωρεάν, ώρα εκκίνησης 9.45, Μπούρτζι), την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019. Οι ακόμη πιο μικροί μας φίλοι θα τρέξουν κι εκείνοι, όπως κάθε χρόνο, επιλεγμένες διαδρομές αποστάσεων 0.5 χλμ. και 1.5 χλμ., επίσης δωρεάν (ώρα εκκίνησης 11.00, Μπούρτζι)

Το SkiathosTrailRun διεξήχθη για πρώτη φορά το 2010 με πρωτοβουλία του SkiathosMountainBikes και της Περιβαλλοντικής Ομάδας Γυμνασίου Σκιάθου. Η προώθηση αθλητικών διοργανώσεων τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο συνεισφέρει στην υποστήριξη νέων αθλητών και στη δημιουργία δικτύων συνεργασίας τόσο σε αθλητικό, όσο και σε τουριστικό επίπεδο. Μέσα από κάθε διοργάνωση των αγώνων, επιδιώκουμε να ευαισθητοποιήσουμεαλλά και να ενεργοποιήσουμε τις νεότερες -κι όχι μόνο- γενιές του νησιού μας να ασχοληθούν με τον αθλητισμό αλλά καινα γνωρίσουμε το δρομικό κίνημα με τις φυσικές ομορφιές του νησιού μας, επιδιώκοντας τη σταθερή επιστροφή τους κάθε χρόνο.Στόχος των αγώνων είναι η ενίσχυση της επαφής και της εξοικείωσης του ευρύ κοινού με τον αθλητισμό, το σύγχρονο πολιτισμό και το ασύλληπτης ομορφιάς περιβάλλον του νησιού μας.

Ο αγώνας έχει αποκτήσει μία πιστή βάση κοινού, η οποία το επισκέπτεται σταθερά κάθε χρόνο με το συνολικό αριθμό συμμετοχών κατά τη διάρκεια των 7 διοργανώσεων να ξεπερνά τις 700 μέχρι στιγμής, με αποκορύφωμα το 2017, όπου οι συμμετοχές έφτασαν τις 120, ενώ την πρώτη χρονιά διοργάνωσης (2010) ήταν μόλις 17. Αξίζει επίσης να επισημάνουμε την τιμητική για τη διοργάνωση συμμετοχή γνωστών αθλητών, όπως η Μαρία Πολύζου (πρώην αθλήτρια δρόμων αντοχής, πανελληνιονίκης και βαλκανιονίκης, σήμερα διευθύντρια του Μουσείου μαραθωνίου δρόμου και πρέσβειρα του Ελληνικού αθλητισμού), η Φανή Χαλκιά (Χρυσή Ολυμπιονίκης στα 400 μ. εμπόδια στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004) και ο Γιάννης Κούρος (υπερμαραθωνοδρόμος, με σειρά διακρίσεων στο μη Ολυμπιακό άθλημα του υπερμαραθωνίου)

 

Πρόθεσή μας είναι να επικοινωνήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αθλητική φιλοσοφία, σε αυτή τη βάση κοινού, στους νέους επισκέπτες της διοργάνωσης και κυρίως στις νεότερες γενιές της Σκιάθου, ενισχύοντας το αθλητικό πνεύμα και προωθώντας την τουριστική προβολή του νησιού μας σε πιο ειδικά κοινά.Ειδικότερα, από εσάς τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης του νησιού μας, παρακαλούμε να ενημερώσετε σχετικά τους συμπολίτες μας και να τους προτρέψετε να συμμετέχουν στον αγώνα, είτε λαμβάνοντας μέρος οι ίδιοι, είτε βοηθώντας εθελοντικά στην ομαλότερη διεξαγωγή του αγώνα.

Συν διοργανωτές των αγώνων για το έτος 2019, είναι ο πολιτιστικός και περιβαλλοντικός σύλλογος Σκιάθου Ecoζην (πρώην Οικ. Περ. & Πολ. «Οι Κουκουναριές»), η περιβαλλοντική ομάδα Γυμνασίου Σκιάθου, ο σύλλογος δρομέων Βόλου και ο διοργανωτής εκδηλώσεων BestRace, ενώ οι αγώνες τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Σκιάθου και υποστηρίζονται ενεργά από επιχειρηματίες του νησιού που συμβάλλουν στην ομαλή προετοιμασία και διεξαγωγή τους. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση, τις διαδρομές αλλά και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα των αγώνων www.skiathosrun.gr. Θα είναι χαρά μας να σας δούμε όλους στον αγώνα!