Απεργίας για τους πιλότους της British Airways


Η αεροπορική εταιρεία British Airways ματαίωσε και πάλι σήμερα σχεδόν όλες της πτήσεις της στο Ηνωμένο Βασίλειο, εξαιτίας της απεργίας των πιλότων της ενώ δεν διαφαίνεται κάποια λύση σ’ αυτή την αντιπαράθεση που αφορά τους μισθούς.

Πρόκειται για την πρώτη απεργία που πραγματοποιούν οι πιλότοι στην ιστορία αυτής της εμβληματικής βρετανικής εταιρείας, η οποία γιόρτασε στα τέλη Αυγόυστου τα 100 χρόνια της.

Η BA δημοσιοποίησε στον ισότοπό της ανακοίνωση ίδια με τη χθεσινή, στην οποία ανακοινώνει τη ματαίωση του 100% των πτήσεών της, κυρίως στα αεροδρόμια Χίθροου και Γκάτγουικ του Λονδίνου.

Όπως και χθες, Δευτέρα, περίπου 850 πτήσεις ματαιώνονται στη διάρκεια της ημέρας, κάτι που αφορά περισσότερους από 100.000 επιβάτες.

Οι ταξιδιώτες είχαν ενημερωθεί τις τελευταίες ημέρες για την πιθανή ματαίωση των πτήσεών τους από την εταιρεία, η οποία τους πρότεινε επιστροφή των χρημάτων τους ή κρατήσεις σε άλλες ημερομηνίες.

Οι πιλότοι άρχισαν χθες, Δευτέρα, την κινητοποίησή τους και αναμένεται να τη συνεχίσουν στις 27 Σεπτεμβρίου. Περίπου το 93% των πιλότων της BA που είναι μέλη του συνδικάτου Balpa, γύρω στις 4.000 εργαζόμενοι, ψήφισαν υπέρ αυτής της απεργίας.

Η BA πρότεινε μισθολογική αύξηση 11,5% σε τρία χρόνια, κάτι που θα ανέβαζε την πληρωμή ορισμένων κυβερνητών στις 200.000 στερλίνες ετησίως, όμως η προσφορά αυτή κρίθηκε ανεπαρκής από το Balpa, το οποίο ζητεί καλύτερη διανομή των κερδών της επιχείρησης.

Πηγή: protothema.gr