ΚΟΛΥΝΡΙΝΗ-ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ : Για το Μεταφορών


Από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν από την αρμόδια Διεύθυνση  Μεταφορών και Επικοινωνιών, έχει εξυπηρετηθεί ο κύριος όγκος των αιτημάτων ανανέωσης και χορήγησης αδειών οδήγησης. Παρά την αλλαγή του Νόμου που δημιούργησε πολλά προβλήματα και παρά τον πολύ μεγάλο όγκο αιτημάτων για ανανέωση και χορήγηση νέων αδειών, η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε να εξυπηρετήσει χιλιάδες συμπολίτες, τόσο στη Μαγνησία, όσο και στα νησιά των Σποράδων.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία της Δ/νσης Μεταφορών και Επικοινωνιών, κατά την εφαρμογή του Ν.4530/18 που αφορά στη διαδικασία ανανέωσης των αδειών οδήγησης πολιτών (ηλικίας άνω των 74 ετών) για μοτοποδήλατα, μοτοσικλέτες και επιβατικά οχήματα έχουν εξεταστεί μέχρι 31/7/19 χίλιοιδιακόσιοι (1200) πολίτες.

Επίσης, κατά την εφαρμογή του Ν. 4599/19 που αφορά στη δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών και οδηγών για τη χορήγηση αδειών οδήγησης οχημάτων έχουν εξεταστεί χίλιοι εννιακόσιοι (1.900) πολίτες.

Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, «Στόχος της Περιφέρειας παραμένει η καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και αυτό το καταφέρνουμε με συντονισμένες κινήσεις και προγραμματισμό σε απόλυτη συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, τον Προϊστάμενο και τους υπαλλήλους της Δ/νσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής μας Ενότητας. Καταφέραμε παρά τα προβλήματα που δημιούργησε η αλλαγή Νόμου να εξυπηρετήσουμε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και παρά τον μεγάλο όγκο αιτημάτων, χιλιάδες συμπολίτες μας, τόσο στην Ηπειρωτική, όσο και τη Νησιωτική Μαγνησία».