ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΦΙΛΑΡΕΤΟΥ


Φίλες και φίλοι,

Γεννήθηκα στη Σκιάθο το 1963 όπου και μεγάλωσα.

Τελείωσα όλες τις τάξεις του Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου στον τόπο γέννησής μου.

Το 1981 εισήχθην στο Τμήμα Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.
Σε κάθε έτος σπουδών λόγω των επιδόσεών μου ήμουν υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών . Αποφοίτησα το 1986 με βαθμό Αριστα 10 .

Είχα έτσι την τιμή να εκφωνήσω τον όρκο κατά την τελετή ορκομωσίας των αποφοίτωντον Οκτώβριο του 1986 .

Η πρωτότυπη διπλωματική μου εργασία στον Τομέα της Γεωδαισίας με επιβλέποντες τους καθηγητές Α. Δερμάνη , Ε. Λιβιεράτο και Ηλ. Τζιαβό με θέμα «Αριθμητική μελέτη των παραμορφώσεων της απεικόνισης του γεωειδούς στο ελλειψοειδές» αποτέλεσε τηνβάση δημοσιεύσεων (πχ Manuscripta geodeKca).

Από το 1986 ζω και εργάζομαι στη Σκιάθο ως ελεύθερη επαγγελματίας, μελετήτρια ιδιωτικών έργων και από το 1989 μέχρι το 2009 ως κατασκευάστρια.

Ολα αυτά τα χρόνια συμμετέχω σε επιτροπές των Δήμων Σκιάθου και Σκοπέλου ως εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Από το 2017 είμαι μέλος Μόνιμων Επιτροπών του ΤΕΕ Μαγνησίας. Ημουν στην Συντονιστική Επιτροπή του Αγώνα κατά των Πυλώνων Υψηλής Τάσης της ΔΕΗ με τους κ. Ι. Κοντό, Αρχιτέκτονα Μηχανικό, και Δ. Μιτζέλο, Πολιτικό Μηχανικό. Με την συμμετοχή όλων των Σκιαθιτών και την τότε δημοτική αρχή, τον Δήμαρχο κ. Πλωμαρίτη και τον Αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Διολέττα καταφέραμε να σταματήσουμε το καταστροφικό έργο λίγο πριν τις απαλλοτριώσεις, κάνοντας τελικά αποδεκτή από την ΔΕΗ την αντι-πρότασή μας για υποθαλάσσιο αγωγό.

Από το 2011 μέχρι και σήμερα ως δημοτική σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών Σκιάθου, μετείχα ως μέλος στην Οικονομική Επιτροπή, στο Διοικητικό Συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου και σε άλλες επιτροπές του δήμου μας. Είμαι υπερήφανη που με την άψογη συνεργασία με τα τότε μέλη της Οικονομικής Επιτροπής το Ταμιακό Υπόλοιπο του Δήμου από αρνητικό πρόσημο το 2010 ήταν +2.200.000 ευρώ το 2014. Επίσης ένα Λιμενικό Ταμείο που το 2012 ήταν μόνο στα «χαρτιά» απέκτησε στέγη, προσωπικό και ταμιακό υπόλοιπο παρά τα προβλήματα λειτουργίας του, ειδικά τα τελευταία χρόνια.

Εθελοντικά συμμετείχα στις τιμητικές εκδηλώσεις του Δήμου Σκιάθου για τα 100 χρόνια από το θάνατο του Παπαδιαμάντη, στο Πρόγραμμα Πόλεις -Αμφιτρύων για τους αγώνεςSpecial Olympics, στο θερινό πρόγραμμα πυροπροστασίας, στο πρόγραμμα ενίσχυσης των αδύναμων συμπολιτών μας και το πρόγραμμα Σκιάθος Καθαρή (πριν αυτά γίνουν διαφημιστικά-ψηφοθηρικά projects και μέσα αυτοπροβολής) και όπου μπορώ και καλούμαι να προσφέρω. Είμαι μέλος πολλών συλλόγων και ήμουν ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου «Φίλοι της Σκιάθου» έως την αποχώρησή μου το 2012 διαβλέποντας την μετάλλαξή του σε ΜΚΟ «Η Σκιάθος».

Με την ΑΚΠΣ ιδρύσαμε την Μικρή Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού που οργάνωσε την τριετία 2011-2013 πολλές αξιοσημείωτες πολιτιστικές εκδηλώσεις/εκθέσεις.

Παρά τις συγκρούσεις μας με τον Δήμαρχο κ. Πλωμαρίτη, πάντα σε επίπεδο πολιτικό, βλέποντας πίσω την επιτυχημένη συνεργασία μας σε διάφορα θέματα, αναγνωρίζοντας την ανιδιοτελή και συνεχή αγάπη και προθυμία του για προσφορά στους συνανθρώπους και στο νησί μας, μετά από πολύωρες και διεξοδικές συζητήσεις για τα προβλήματα της Σκιάθου, αποφασίσαμε, αυτή τη φορά, να συμπράξουμε, να ενώσουμετις δυνάμεις μας και να δράσουμε άμεσα γιατί και γνωρίζουμε και θέλουμε και μπορούμε ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ.

«ΣΚΙΑΘΟΣ ΕΝΩΜΕΝΗ-βήμα στο μέλλον»

Με τιμή

Αναστασία Φιλαρέτου