ΒΑΪΟΣ ΚΑΡΠΕΤΑΣ: “ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ” ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΣΚΙΑΘΟ


Σε αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στον Λευτέρη Βιολέττα, ο επικεφαλής της “ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΚΙΑΘΟΥ” κ. Βάϊος Καρπέτας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση, κατά του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκιάθου, όπου πρόεδρος παραμένει ο επίσης υποψήφιος για το Δήμο Σκιάθου κ. Θοδωρής Τζούμας.

Μίλησε με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο για “Συλλόγους-ΜΚΟ που εμφανίζονται ως προστάτες του περιβάλλοντος του νησιού” και για “οικονομική διαπλοκή” κατά την προεκλογική περίοδο.

Συγκεκριμένα ο κ. Καρπέτας είπε:

…δεν μπορούν να εμφανίζονται Σύλλογοι-ΜΚΟ ως προστάτες του νησιού μας…

…γιατί ναι μεν γίνεται ολόκληρη ιστορία με εθελοντικές δράσεις για μικρά πράγματα, αλλά όταν γίνονται μεγάλες καταστροφές, όπως οι φωτιές στο πρώην Ξενία, πριν λίγες ημέρες, οι ίδιοι Σύλλογοι απουσίαζαν.

Ιδιαίτερα σκληρή επίσης ήταν η τοποθέτησή του, για το θέμα των πασχαλινών χορηγιών, προς κοινωνικά ασθενέστερους δημότες της Σκιάθου, όπου μίλησε ανοιχτά για οικονομική διαπλοκή λέγοντας:

… κι έρχονται τώρα στις γιορτές, με αρνί, καρτούλα, που πάνω να γράφει και όνομα εφοπλιστή!

Εάν αυτό δεν είναι οικονομική διαπλοκή, τότε τι είναι;

Για την πρόσβαση στις παραλίες του νησιού, είπε:

Δεν μπορεί κανείς σήμερα να προσεγγίσει ελεύθερα, καθώς βρίσκει “φράκτες και κάγκελα” και εμποδίζεται από τους ιδιοκτήτες των πολυτελών κατοικιών, αλλά και των ομπρελλών που απλώνονται σε όλο το μήκος.

Στο ίδιο θέμα έθεσε ζήτημα δημόσιας υγείας και ασφάλειας, που δημιουργείται από την κατάσταση αυτή, θυμίζοντας σοβαρό περιστατικό με λουόμενο, το οποίο είχε σημειωθεί πριν μερικά χρόνια.

Στο μήνυμά του, κατά το τέλος της συνέντευξης, κάλεσε τον κόσμο να ψηφίσει μια δημοτική αρχή, που να μην είναι συμβιβασμένη, χωρίς να πηγαίνει με τον ρου της πολιτικής της εκάστοτε κυβερνησης και να μη συμβιβάζεται με την υποχρηματοδότηση του Δήμου και τις κατευθύνσεις της Ε.Ε., αλλά και να είναι μακριά από ΜΚΟ και οικονομικά συμφέροντα.

Χαρακτηριστικά είπε:

Ας αναρωτηθούν οι Σκιαθίτες, αν θα πρέπει να ψηφίσουν μια Δημοτική Αρχή που θα είναι σφιχταγκαλιασμένη με οικονομικά συμφέροντα και ΜΚΟ…

Στη γενική του τοποθέτηση ο κ. Καρπέτας μίλησε επίσης για αντιλαϊκές πολιτικές που ασκούνται και από τους άλλους δύο υποψήφιους, τον κ. Ν. Πλωμαρίτη και τον κ. Π. Διολέττα, ακριβώς ίδιες με τη μέχρι τώρα πορεία της απερχόμενης δημοτικής αρχής του κ. Πρεβεζάνου._