Ο Δήμος Σκιάθου στην διεθνή τουριστική έκθεση TTG Travel Experience,

Ο Δήμος Σκιάθου συμμετείχε για 3η συνεχή χρονιά στην διεθνή τουριστική έκθεση TTG Travel Experience, που πραγματοποιήθηκε στο Ρίμινι Ιταλίας από τις 10/10 έως και τις 12/10/2018. Την έκθεση επισκέφτηκαν 65.000 επαγγελματίες του τουρισμού, 800 δημοσιογράφοι και 300 blogger.

Το περίπτερο των 16 τ.μ. της Σκιάθου που βρίσκονταν σε κεντρικό σημείο της έκθεσης κέντρισε τη προσοχή, με πολλούς επαγγελματίες και δημοσιογράφους να δίνουν το παρών. Συγκεκριμένα στον χώρο της Σκιάθου, ο Δήμαρχος κ. Δημήτριος Πρεβεζάνος και η συνεργάτιδα του Δήμου στην Ιταλία για θέματα τουρισμού κα Ελένη Σαρρηκώστα υποδέχτηκαν τους: Melis Sandro – Country sales manager – Aegean Airlines,  Giancarlo Zeni – chief operating officer Blu Panorama & Remo della Porta – vice president sales Blue Panorama,  Valeria Rebasti – Commercial country manager –  Volotea, Franscesca Marino – Grimaldi  lines  & τον αντιπρόσωπο της MARCHE BIKE LIFE TOUR κ. Cicloturismo Mauro Fumagalli. Ειδικά οι υπεύθυνοι των εταιρειών Volotea και Blue Panorama σε συνομιλία που είχαν με τον Δήμαρχο τόνισαν την ικανοποίησή τους για την επιβατική κίνηση που σημειώνεται από την Ιταλία Προς Σκιάθου σημειώνοντας πως και οι δύο εταιρείες σημείωσαν αύξηση της τάξεως του 19% και 24% αντίστοιχα, ενώ συμφωνήθηκε με την  MARCHE BIKE LIFE TOUR να πραγματοποιηθούν αποστολές δημοσιογράφων στη Σκιάθο κατά τους μήνες – Απρίλιος, Μάιος, Σεπτέμβριος με σκοπό την ανάδειξη των ποδηλατικών διαδρομών του νησιού. Επιπλέον το περίπτερο της Σκιάθου επισκέφτηκαν οι δημοσιογράφοι και blogger: Vannina Patanè – Bell’ Europa, Marta Ghelma –  Reppublica- Donna moderna, Silvia Ugolotti Dove – Marcopolo, Elisabetta Canoro –Marcopolo – Milano dabere, Ilaria Santi – siviaggia, Isabella Radaelli Cremona Giornale – e  blogger.

Επίσης ο κ. Πρεβεζάνος κατά την παραμονή του στην Ιταλία, επισκέφτηκε το πανεπιστήμιο του Μιλάνου (DEGLI STUDI UNIVERSITA’ DI MILANO) και συναντήθηκε με τον καθηγητή και Ελληνιστή κ. Giuzeppe Zanetto οποίος έχει μεταφράσει στην Ιταλική γλώσσα έργα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.  Στην συνάντηση αυτή συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση ημερίδας στο πανεπιστήμιο του Μιλάνου με συνδιοργανωτές το Δήμο Σκιάθου και το πανεπιστήμιο με θέμα το έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και η συμβολή του στη ελληνική λογοτεχνία.