Οι προτεραιότητες του συνδιασμού μας – νερό  – συγκοινωνία – τουρισμός .


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
«ΣΚΙΑΘΟΣ – ΕΡΓΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ»

Την Τρίτη 26 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκε η τρίτη συγκέντρωση των υποχήφιων Δημοτικών Συμβούλων της Παράταξης ΄΄Σκιάθος – Έργα – Ανάπτυξη – Εμπιστοσύνη ΄΄ υπό την Προεδρία του επί δέκα (10) χρόνια Δήμαρχου Σκιάθου και τα πέντε (5) τελευταία χρόνια Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Αντιπεριφερειάρχη Βορείων Σποράδων κ. Νικόλαο Πλωμαρίτη.

Ο Επικεφαλής της παράταξης καλωσόρισε τους συγκεντρωθέντες, ευχήθηκε τα χρόνια πολλά λόγω της Εθνικής Εορτής και ανήγγειλε ότι έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η φάση της διεύρυνσης της παράταξης με την ένταξη νέων στελεχών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα συμπόρευσης εν όψη των Δημοτικών εκλογών της 26ης Μαΐου.

Αναφέρθηκε ότι έμπειρα στελέχη που προέρχονται και από τις πέντε εν ενεργεία παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου πλαισιώνουν πλέον τα βασικά ιδρυτικά στελέχη της παράταξης που εξέλεξε δύο φορές Δήμαρχο και εν συνεχεία εντεταλμένο Αντιπερειάρχη Βορείων Σποράδων.

Με αυτό τον τρόπο τα έμπειρα στελέχη των έξι παρατάξεων, μαζί με τα νέα πρόσωπα που κατεβαίνουν για πρώτη φορά στην πολιτική σκηνή της Σκιάθου, ενώνονται και με ενέργεια, εμπειρία, ενθουσιασμό και συνέπεια, θα αποτελέσουν από τώρα και στο εξής μια πλήρη πολιτική ομάδα, με επικεφαλής τον κ. Νικόλαο Πλωμαρίτη. Η παράταξη αυτή θα αποκτήσει νέα ονομασία και νέο λογότυπο τα οποία ανταποκρινόμενα στην σύμπραξη των υποψηφίων που τους ενώνει όλους το κοινό καλό του νησιού.

Η ανακοίνωση της ονομασίας και του λογότυπου της σύμπραξης θα γίνει την επόμενη εβδομάδα με νέο Δελτίο Τύπου. Ταυτόχρονα θα ανακοινωθούν και τα γραφεία της προεκλογικής εκστρατείας για την άμεση και πιο εύκολη επικοινωνία με τους συμπολίτες.

Ακολούθησε πολύωρη διαλογική συζήτηση πάνω σε τρία απ’ πιο σοβαρά προβλήματα της Σκιάθου, που είναι:
• Tο νερό
• H συγκοινωνία
• O τουρισμός

Όσον αφορά στο πρόβλημα του νερού η σειρά και η ιστορία των έργων που πραγματοποίησε η παράταξη ”ΕΡΓΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ”, η εμπειρία και οι γνώσεις των στελεχών συνδυαζόμενη με την αποφασιστικότητα της συμπαράταξης για άμεσες δράσεις αποτελούν την εγγύηση για τη λύση του προβλήματος.

Σχετικά με την συγκοινωνία τονίστηκε ότι απαιτούνται δυναμικές συλλογικές δράσεις των κατοίκων και των τριών νησιών των Σποράδων με συντονισμό των δυνάμεων και των τριών Δημάρχων ώστε σε συνεργασία με την Περιφέρεια και φυσικά με τις κατάλληλες επαφές με την Κεντρική Κυβέρνηση της χώρας τα τρία νησιά ν’ αποκτήσουν επί τέλους καθημερινή σύνδεση με την Ηπειρωτική Ελλάδα καθ’ όλο τον χρόνο. Αυτό είναι όχι μόνο απαραίτητο αλλά και εφικτό από την στιγμή που υπάρχει θέληση για συνεργασία και για συντονισμό δυνάμεων και δράσεων.

Τέλος όσον αφορά στον Τουρισμό έγινε σαφές ότι με την συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο της συμπαράταξης, ανθρώπων που δραστηριοποιούνται σε κάθε κλάδο του τομέα αυτού, και ακολουθώντας δοκιμασμένα μοντέλα, και την ανάλογη τεχνογνωσία, η τουριστική ανάπτυξη θα μπει σε στέρεες βάσεις, και το νησί μας θα αποκτήσει την δική του μοναδική ταυτότητα. Θα επιτύχουμε έτσι βιώσιμη και ανοδική πορεία που θα ενισχύσει σημαντικά τον κυριότερο τομέα οικονομικών εσόδων και θα οδηγήσει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής μας.

Η συγκέντρωση τελείωσε με την βεβαιότητα της νίκης από την πρώτη Κυριακή, με βάση τα θετικά και ενθουσιώδη μηνύματα που λαμβάνονται από του συμπολίτες μας για τη δημιουργία της συμπαράταξης, που ενώνει εκλεκτά, δυναμικά και αγαπητά πρόσωπα της κοινωνίας μας.
Όλοι μαζί ενωμένοι είναι σίγουρο ότι θα πετύχουμε το καλό του νησιού μας.

Η Συντακτική ομάδα της Επιτροπής Επικοινωνίας