My Market: Φύλλο και φτερό κάνει τα σούπερ μάρκετ το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας μετά το έγγραφο διευθύντριας


Για απίστευτη βλακεία και κοινωνική αναλγησία έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης, σχολιάζοντας το έγγραφο διευθύντριας των My Market και προανήγγειλε έλεγχο από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

«Μας χαροποιεί η αντίδραση του κόσμου και τα κοινωνικά αντανακλαστικά που ενεργοποίησαν την απάντηση της επιχείρησης, η οποία είπε ότι δεν αποτελεί πολιτική της επιχείρησης» σημείωσε ο Ανδρ. Νεφελούδης μιλώντας στην ΕΡΤ1 και τόνισε ότι υο υπουργείο παρακολουθεί, ελέγχει και προστατεύει την αξιοπρέπεια στους χώρους εργασίας.

Ο Ανδρέας Νεφελούδης επισήμανε ότι στη συγκεκριμένη αλυσίδα δεν είχαν παρατηρηθεί ανάλογα φαινόμενα, καθώς είχε ελεγχθεί από το ΣΕΠΕ για τα θέματα της εφαρμογής της νομοθεσίας για τον κατώτατο. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι το υπουργείο Εργασίας θα συνεννοηθεί με την Επιθεώρηση Εργασίας για πιο συστηματικές παρεμβάσεις ώστε να διαπιστωθεί αν το συγκεκριμένο περιστατικό  είχε στοιχεία μπούλινγκ.

«Θα το παρακολουθούμε συστηματικά, οι εργαζόμενοι να είναι ήσυχοι καθώς είμαστε στην πρώτη γραμμή της προστασίας της αξιοπρέπειας στους χώρους εργασίας» σημείωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας.

Μεγάλο σούπερ μάρκετ ισοπεδώνει κάθε εργασιακό δικαίωμα: Να χαμογελάτε που πληρώνεστε