Aπέδρασαν ανήμερα την Πρωτοχρονιά το κατάλαβαν σήμερα

Με σύρμα έκοψαν τα κάγκελα και με αυτοσχέδιους γάντζους πήδηξαν τον εξωτερικό μαντρότοιχο των φυλακών, οι δύο κακοποιοί δραπέτες και ουδείς αντιλήφθηκε το παραμικρό.

Πρόκειται για δύο συγγενείς αλβανικής καταγωγής οι οποίοι έχουν καταδικαστεί για κλοπές και ληστείες. Κρατούνταν σε ισόγειο κελί της 4ης πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έρχονται στο φως, οι δραπέτες έκοψαν είτε με διαμαντόσυρμα είτε με άλλο τρόπο τα κάγκελα του κελιού τους, βγήκαν σε προαύλιο που δεν χρησιμοποιείται και από εκεί πέρασαν στη “νεκρή ζώνη” της πτέρυγας. Στη συνέχεια με αυτοσχέδιους γάντζους πήδηξαν τον εξωτερικό μαντρότοιχο και βγήκαν στον παράλληλό δρόμο της Γρηγορίου Λαμπράκη.

Όλα αυτά χωρίς ουδείς να αντιληφθεί το παραμικρό. Μάλιστα, η απόδραση έγινε ανήμερα της Πρωτοχρονιάς στις εννέα το βράδυ αλλά οι υπεύθυνοι των φυλακών το αντιλήφθηκαν στη σημερινή (Τετάρτη) καταμέτρηση που έγινε το πρωί και από την κάμερα ασφαλείας έμαθαν και την ώρα που έφυγαν οι κακοποιοί.

Σημειώνεται πως στο σημείο του μανδρότοιχου, εκεί που πήδηξαν ίο δύο άνδρες, υπάρχει εξωτερική σκοπιά αλλά ήταν μη επανδρωμένη.