Επεκτείνεται το ωράριο δημοτικών σχολείων και παιδικών σταθμών έως τις 6 το απόγευμα


Μιλώντας γενικότερα για το δημογραφικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης το χαρακτήρισε «κρίσιμο ζήτημα για το σήμερα αλλά και εκρηκτικό για το αύριο» προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι «πρόκειται για μια βόμβα το χρονόμετρο της οποίας κινείται γρήγορα και καλούμαστε να απενεργοποιήσουμε έγκαιρα».

Παράλληλα ο πρωθυπουργός εξήγγειλε ότι στην τελική ευθεία βρίσκονται και άλλες πρωτοβουλίες όπως «η στελέχωση των μονάδων υγείας, κυρίως των νησιών, από γυναικολόγους και παιδιάτρους».

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε, επίσης, ότι θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση με στόχο να γίνει νόμος του κράτους μέσα στον Ιούλιο ο νόμος για τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή με το δυνητικό όριο ηλικίας να αυξάνεται στα 54 έτη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε, ακόμα, ότι θα δημιουργηθεί εθνικό συμβούλιο που θα αναλάβει το συντονισμό όλων των σχετικών πρωτοβουλιών χαρακτηρίζοντας βασική προτεραιότητα την εξασφάλιση προσιτής στέγης για τους νέους ανθρώπους βάσει σχεδίου που θα αξιοποιεί την περιουσία του δημοσίου αλλά και με συμπράξεις δημόσιου-ιδιωτικού τομέα για ανακαίνιση παλαιών κατοικιών.