Επίδομα θέρμανσης για πάνω από 1 εκατ. νοικοκυριά

Νέα μέτρα ανακοίνωσε η κυβέρνηση προκειμένου να αντισταθμιστεί το επιπλέον κόστος που προκύπτει από τις συνεχιζόμενες ανατιμήσεις στην ενέργεια.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε μέτρα στήριξης 500 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης. Η επιδότηση σε ρεύμα και θέρμανση διπλασιέζεται.

Οι ανακοινώσεις έγιναν από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη για τα μέτρα στήριξης της κοινωνίας από τις επιπτώσεις της διεθνούς ενεργειακής κρίσης. Οι δηλώσεις έγιναν στο Υπουργείο Οικονομικών.

1. Ενισχύει την έκπτωση ρεύματος με διπλασιασμό αυτής μέχρι τέλος του έτους και ειδική πρόνοια για νοικοκυριά με κοινωνικό τιμολόγιο. Το κόστος της έκπτωσης ανέρχεται στα 326 εκατ. ευρώ

2. Ενισχύει το επίδομα θέρμανσης με διεύρυνση εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων ένταξης. Στο πλαίσιο αυτό, το ύψος του επιδόματος αυξάνεται κατά 36% για νοικοκυριά χωρίς τέκνα, κατά 49% για νοικοκυριά με 1 τέκνο, κατά 59% για νοικοκυριά με 2 τέκνα και κατά 68% για οικογένειες με 3 τέκνα. Το επίδομα για κάθε παιδί προσαυξάνεται κατά 20% αντί 10% που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Παράλληλα, το ελάχιστο επίδομα θέρμανσης αυξάνεται στα 100 ευρώ από τα 80 ευρώ. Ο αριθμός των νοικοκυριών που θα λάβουν την ενίσχυση αναμένεται να ξεπεράσει το 1 εκατ. ευρώ. Το κόστος του μέτρου αγγίζει τα 168 εκατ. ευρώ.