Θα κάνουμε λευκά Χριστούγεννα! Ανατροπή δεδομένων με ψυχρή εισβολή


Κι εκεί που όλοι περιμέναμε ότι θα κάναμε Χριστούγεννα με ήλιο και καλό καιρό τα νέα δεδομένα φέρνουν ολική ανατροπή στο σκηνικό του καιρού, καθώς αναμένονται βροχές, χιόνια και αρκετό κρύο.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο καιρός φαίνεται να αλλάζει από τη μια στιγμή στην άλλη. Έτσι ανήμερα τα Χριστούγεννα προβλέπεται σε αρκετές περιοχές κυρίως της βόρειας Ελλάδας, οι κάτοικοι να ξυπνήσουν στα λευκά, ενώ το κύμα κακοκαιρίας θα επεκταθεί γρήγορα στα κεντρικά και νότια της χώρας.

Συγκεκριμένα, έντονες βροχοπτώσεις θα σημειωθούν σε αρκετές περιοχές, αλλά και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα πέσει αρκετά και τα Χριστούγεννα αναμένεται να είναι κρύα και χιονισμένα.

Αντίθετα την παραμονή των Χριστουγέννων ο καιρός θα είναι αίθριος στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Θα επικρατήσει ηλιοφάνεια κατά μεγάλα διαστήματα και ο υδράργυρος σταδιακά θα «σκαρφαλώσει» στους 16 και 17 βαθμούς Κελσίου.

Από το βράδυ όμως ο καιρός θα αρχίζει να αλλάζει από την βόρεια Ελλάδα και έτσι θα ξημερώσει ανήμερα των Χριστουγέννων με άστατο καιρό στην βόρειο Ελλάδα, παγωνιά και κρύο και ενδεχομένως με κάποιες τοπικές χιονοπτώσεις όχι μόνο στα ορεινά αλλά και σε περιοχές ημιορεινές με γρήγορη βελτίωση όμως του καιρού εκεί ως προς τα φαινόμενα.

Γιάννης Καλλιάνος: Ανατροπή δεδομένων με ψυχρή εισβολή

Ο Μετεωρολόγος του Open Tv Γιάννης Καλλιάνος, ανέφερε πως την παραμονή των Χριστουγέννων, αναμένεται ραγδαία αλλαγή του καιρού.

10 Βαθμούς κάτω η θερμοκρασία

Το σκηνικό του καιρού, φαίνεται να αλλάζει από ανήμερα τα Χριστούγεννα και μετά.

«Μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου θα είναι καλός ο καιρός. Όμως έχουμε ανατροπή των δεδομένων από εκεί και μετά. Μέχρι και χθες λέγαμε ότι θα έχουμε ψυχρή εισβολή στις 26 Δεκεμβρίου αλλά η ψύχρα θα έρθει ανήμερα τα Χριστούγεννα».

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο, «η ψύχρα θα ρίξει κατακόρυφα το θερμόμετρο, κατά 8-10 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τις 24 Δεκεμβρίου. Θα έχουμε βροχές και χιονοπτώσεις ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές».

Όπως τόνισε, μάλιστα, «η ψύχρα και η παγωνιά θα διατηρηθεί και τις επόμενες δύο ημέρες».

Με τα νέα δεδομένα, από την παραμονή των Χριστουγέννων, αναμένεται αλλαγή του καιρού. Κρύο, βροχές, χιόνια σε ορεινές ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές θα συνθέσουν το σκηνικό του καιρού, ενώ όπως όλα δείχνουν τα φαινόμενα θα επικρατήσουν καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών και μέχρι την ημέρα της Πρωτοχρονιάς.