Πρώτο κουδούνι στα σχολεία: Στις 13 Σεπτεμβρίου με δύο self test τη βδομάδα ή εμβόλιο – Οδικός χάρτης για κάλυψη ύλης και επαναλήψεις


Παρά τις εισηγήσεις να ανοίξουν νωρίτερα τον Σεπτέμβριο τα σχολεία, ώστε να καλυφθεί με επαναλήψεις μέρος της διδακτέας ύλης που λόγω τηλεκπαίδευσης δεν έχει διδαχθεί ικανοποιητικά την προηγούμενη χρονιά, το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε τελικά το πρώτο κουδούνι να χτυπήσει στις 13 του μηνός.

Για την απόφαση αυτή σημαντικό ρόλο έπαιξε η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις πληγείσες από τις φωτιές περιοχές της χώρας, δηλαδή στην Εύβοια, στην Αττική, στην Ηλεία, στη Μεσσηνία, στην Αρκαδία και αλλού, όπου δεν υπάρχει ακόμη εκτίμηση για τον αριθμό των οικογενειών που αντιμετωπίζουν προβλήματα από την επέλαση των πυρκαγιών.

Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να προσέρχονται στα σχολεία με πιστοποιητικό εμβολιασμού, βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορονοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα με ευθύνη του εργαζομένου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Οι ανεμβολίστοι εκπαιδευτικοί θα πληρώνουν από την τσέπη τους τα εργαστηριακά τεστ.

Οι μαθητές θα προσέρχονται στα σχολεία με πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ, το οποίο θα πραγματοποιείται επίσης δύο φορές την εβδομάδα. Σημειώνεται ότι το self test για τους μαθητές θα παρέχεται δωρεάν στα φαρμακεία.

Ο έλεγχος των εγγράφων των εκπαιδευτικών στα σχολεία θα γίνεται από τους Διευθυντές των Σχολειων ενώ θα λειτουργήσει και ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία οι εκπαιδευτικοί θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν τις σχετικές δηλώσεις.