ΚΟΡΟΝΟΪΌΣ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΌΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΏΝ ΓΙΑ ΤΑ COVID-FREE ΜΑΓΑΖΙΆ – ΛΟΥΚΈΤΟ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΡΏΤΗ ΠΑΡΆΒΑΣΗ


Την ώρα που όπως όλα δείχνουν δεν έχουμε οριστικές αποφάσεις για το πώς θα λειτουργήσουν τα εστιατόρια στις 15 του μηνός, οι επιχειρηματίες κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα.

Αναβρασμός επικρατεί στον κλάδο της εστίασης, καθώς ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την εφαρμογή των νέων μέτρων. Επιχειρηματίες και πελάτες θα πρέπει να εναρμονιστούν πλήρως με τις νέες οδηγίες της κυβέρνησης.

Το μέτρο με τους καθήμενους πελάτες στα μαγαζιά προβληματίζει τους επιχειρηματίες που πιστεύουν ότι είναι δύσκολο να εφαρμοστεί, καθώς η κόπωση των πολιτών από τα συνεχόμενα lockdown είναι έντονη.

Φόβοι για συνωστισμό κατά τον έλεγχο
Οι επιχειρήσεις θα κατεβάζουν μια ψηφιακή εφαρμογή δωρεάν από το gov.gr και μέσω αυτής θα γίνεται ο έλεγχος των πελατών για την είσοδό τους στους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων.

Οι άνθρωποι του κλάδου ανησυχούν για τις ουρές ελέγχου που μπορεί να δημιουργηθούν.

Λουκέτο από την πρώτη παράβαση
Για τα καταστήματα κάτω των 200 τετραγωνικών μέτρων θα επιβάλλεται πρόστιμο 2.000 ευρώ και άμεση σφράγιση, από την επόμενη ημέρα της παράβασης, για 7 ημέρες σε περίπτωση που παραβιάσουν τα μέτρα.

Για τα καταστήματα άνω των 200 τετραγωνικών, προβλέπεται πρόστιμο 5.000 ευρώ και άμεση σφράγιση για 7 ημέρες.

Σε περίπτωση υποτροπής, το πρόστιμο θα είναι ενιαίο στα 10.000 ευρώ και η σφράγιση θα ξεκινά την επόμενη ημέρα και για 15 ημέρες, ενώ σε τυχόν τρίτη παράβαση θα αφαιρείται η άδεια.

Από αύριο, Πέμπτη 8 Ιουλίου, όλοι οι χώροι εστίασης και διασκέδασης θα λειτουργούν αποκλειστικά με καθήμενους και με κανόνες χωρητικότητας που έχει ορίσει το υπουργείο Ανάπτυξης.