Βρετανία: Για το Δεκέμβριο και το 2022 μετατέθηκαν οι περισσότερες κρατήσεις διακοπών


Ταξίδια το Δεκέμβριο και το 2022 αφορούν οι περισσότερες αναζητήσεις και κρατήσεις διακοπών που καταγράφονται σε έρευνα της TravelSupermarket, εξαιτίας του κλίματος αβεβαιότητας που επικρατεί σε σχέση με τα ταξίδια στο εξωτερικό.

Περισσότερες από τις μισές κρατήσεις (το 53%) που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα από σύγκριση τιμών πακέτων διακοπών στην TravelSupermarket και από αναζητήσεις κρατήσεων αφορούν διακοπές το 2022. Το αντίστοιχο ποσοστό αναζητήσεων που παρατηρήθηκε την ίδια εβδομάδα του 2019, για διακοπές το 2020, ήταν μόλις 12%.

Συνολικά το 13% του συνόλου κρατήσεων αφορούν το Δεκέμβριο, και ξεπερνούν αθροιστικά το ποσοστό κρατήσεων για τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο.

Μόνο το 21% των κρατήσεων πραγματοποιήθηκε για τον Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο του 2021 και το 12% για Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο του 2021.

Ισπανία, Ελλάδα και ΗΠΑ είναι οι τρεις δημοφιλέστερες χώρες προορισμού, παρά το γεγονός ότι βρίσκονται στην πορτοκαλί λίστα και απαιτείται καραντίνα μετά την επιστροφή των Βρετανών από αυτές.