Ανατροπή για τα ρεβεγιόν: Μόνο μία οικογένεια σε κάθε σπίτι, λέει ο Γώγος – Στον αέρα και τα τραπέζια ως 9 άτομα


Ανατροπή στα άτομα που μπορούν να κάτσουν στο ίδιο εορταστικό τραπέζι τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Παρά το γεγονός ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε χθες, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι για τις βραδιές εκείνες των γιορτών, επιτρέπεται μάξιμουμ 9 άτομα στο τραπέζι, από δύο διαφορετικές οικογένειες, ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος είναι κατηγορηματικός: Μόνο τα μέλη της ίδια οικογένειας που ζουν στο ίδιο σπίτι θα μπορούν να περάσουν μαζί τις γιορτές. Σημείωσε, μάλιστα, ότι ο αριθμός 9 δεν παίζει κανέναν ρόλο.

Μόνο τα άτομα μιας οικογένειας που μένουν στο ίδιο σπίτι

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Γώγος είπε ότι τα Χριστούγεννα πρέπει να τα περάσουν μαζί μόνο τα άτομα μιας οικογένειας που μένουν στο ίδιο σπίτι. Εξήγησε ότι ο αριθμός 9 δεν παίζει κανέναν ρόλο καθώς θα μπορούσαν για παράδειγμα να βρεθούν μαζί τέσσερα ζευγάρια μέσα σε ένα σπίτι.

“Στη φάση αυτή χρειάζεται ο μέγιστος βαθμός ασφάλειας”, τόνισε ο καθηγητής και πρόσθεσε ότι δεν θα πρέπει καν να χρησιμοποιούμε τη λέξη ρεβεγιόν, καθώς έχει την έννοια της γιορτής, της ολονύκτιας διασκέδασης και δεν υπάρχει ρεβεγιόν με μια οικογένεια.