Δήμος Σκιάθου κατά Σκοπέλου και Αλοννήσου για το πρόγραμμα Leader Αλιείας


 

Μέσα στην εποχή το Κορονοιού και ενώ όλη η Ελλάδα μαστίζεται από τη πανδημία του ιού που έχει φέρει την κατάσταση ένα σημείο πριν γίνει ανεξέλεγκτη ο Δήμαρχος Σκιάθου προσφεύγει κατά των προτάσεων των Δήμων Σκοπέλου και Αλοννήσου για το πρόγραμμα Leader αλιείας .

Ο Δήμος Σκιάθου κατέθεσε στην Εταιρεία Ανάπτυξης Πηλίου (ΕΑΠ) πρόταση για το πρόγραμμα Leader αλιείας προϋπολογισμού άνω των 400000 ευρώ η οποία μεταξύ των άλλων προέβλεπε την κατασκευή για πλωτές εξέδρες σε παραλίες της Σκιάθου  .

Πρίν κατατεθούν οι προτάσεις αυτό που εξετάζεται είναι έαν υπάρχει  διαθέσιμος προϋπολογισμός στο πρόγραμμα για τα έργα  και για τα τρία νησιά Σκιάθο Σκόπελο Αλόννησο όπου στην συγκεκριμένη περίπτωση υπήρξε συνεννόηση μεταξύ των τριών Δημάρχων και του Προέδρου της ΕΑΠ Δημάρχου Ζαγοράς Πατή Κουτσάφτη  να κατατεθούν προτάσεις δια τρία για έργα από το κάθε νησί περίπου στις (150.000-200.000) ευρώ όπως και για το νησί Τρίκερι έναντι συνολικού προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.

Οι Δήμοι Σκοπέλου και Αλοννήσου κατέθεσαν προτάσεις για την ανάπλαση περιοχών και έγιναν δεκτές σε έργα για την Αλόννησο ύψους 240000 ευρώ περίπου και 160.000 ευρώ περίπου για την Σκόπελο .

Η πρόταση του Δήμου Σκιάθου που περιλάμβανε μεταξύ των άλλων έργων την κατασκευή πλωτών εξεδρών απερρίφθη λόγω χαμηλής βαθμολογίας   αλλά και απορρόφησης όλου του προϋπολογισμού απο τα άλλα έργα στην Σκόπελο και Αλόννησο.

Ο Δήμαρχος Σκιάθου κατέθεσε ένσταση πρός την Εταιρεία Ανάπτυξης Πηλίου η οποία και απερρίφθη αλλά και παράλληλα με επιστολή του ζητά να του κοινοποιηθούν τα αποτελέσματα  απο τα υπόλοιπα έργα , ακόμη εστάλη  επιστολή που κοινοποιείται με την μορφή διαμαρτυρίας στον  Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Κωνσταντίνο Μπαγινέτα  και σε άλλους φορείς .

Η Ενέργεια αυτή του Δημάρχου Σκιάθου  έχει δυσαρεστήσει τους Δημάρχους Σκοπέλου Σταμάτη Περίσση και Αλοννήσου Πέτρο Βαφίνη που βλέπουν τον συνάδελφό τους Δήμαρχο Σκιάθου να στέφεται (εναντίον τους ) ενώ ένα χρόνο πρίν στο Μπούρτζι είχε πραγματοποιηθεί κοινή συνεδρίαση των τριών Δημοτικών συμβουλίων των νησιών για κοινές δράσεις και συνεργασία μεταξύ των τριών  νησιών των Σποράδων αλλά και με την δημιουργία εταιρείας προώθησης τουριστικής προβολής που μάλλον μετά απο την τελευταία εξέλιξη δεν πρόκειται να προχωρήσει καμία συνέργεια

ASTRATV