Διαθήκη 100.000 δολαρίων για οικονομικά αδύναμους κατοίκους της Σκιάθου


Πληρεξούσιο δικηγόρο όρισε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σκιάθου για την κατάθεση γνωμοδοτικού σημειώματος με τα σχετικά έγγραφα, αναφορικά με δημόσια διαθήκη που κληροδοτεί ένα σημαντικό ποσό σε πολίτες, οι οποίοι έχουν ανάγκη.
Σύμφωνα με την από 23.02.2010 διάταξη τελευταίας βούλησης-δημόσιας διαθήκης του εκλιπόντος, κατοίκου εν ζωή του Κουίνς της Αστόριας, κληροδοτεί και καταλείπει ένα κεφάλαιο για να βοηθηθούν οι φτωχοί, οι άρρωστοι και τα στερούμενα προνομίων παιδιά της Σκιάθου. Η απόφαση για τον ορισμό δικηγόρου λήφθηκε κατά πλειοψηφία, καθώς οι δημοτικοί σύμβουλοι Αναστασία Φιλαρέτου και Νικόλαος Γιαμαρέλος δήλωσαν ότι συμφωνούν και ψηφίζουν θετικά στην αναγκαιότητα ορισμού δικηγόρου για τη συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά καταψήφισαν τον ορισμό του δικηγόρου, που τελικά ορίστηκε. Μάλιστα η κ. Φιλαρέτου δήλωσε πως στα μέλη της επιτροπής έπρεπε να είχε δοθεί και αντίγραφο της διαθήκης. «Αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε το ποσό, όχι πως δεν θα το αποδεχτούμε, αλλά η εισήγηση που μας στείλατε είναι ελλιπέστατη» σχολίασε.
Πάντως, σύμφωνα με όσα είχε ανακοινώσει και ο Δήμος Σκιάθου στον ετήσιο απολογισμό της Δημοτικής Αρχής, το ποσό ανέρχεται σε 100.000 δολάρια.

thessalia.gr