Μάγδα Φύσσα: Κερδίσαμε μία μάχη, τίποτα δεν έχει τελειώσει. Άνοιξε ο δρόμος


Για μια σημαντική νίκη έκανε λόγο η Μάγδα Φύσσα μετά την ιστορική απόφαση του Εφετείου ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική Οργάνωση. Η γυναίκα που εδώ και εφτά χρόνια περίμενε τη δικαίωση για την άγρια δολοφονία του γιου της, Παύλου Φύσσα κατάφερε για ακόμη μία φορά να συγκινήσει με τα λόγια και την αξιοπρέπεια της.

«Κερδίσαμε μία μάχη. Τίποτα δεν έχει τελειώσει αλλά έχει ανοίξει ο δρόμος. Συνεχίζουμε τον αγώνα», δήλωσε η Μάγδα Φύσσα έξω από το Εφετείο έχοντας πάντα στον πλευρό της τον σύζυγό της, Παναγιώτη αλλά και φίλους του δολοφονημένου αντιφασίστα.

Λίγο νωρίτερα και μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η Μάγδα Φύσσα δήλωσε: «Ο Παύλος τα κατάφερε… Γιε μου» και το πλήθος που έχει συγκεντρωθεί έξω από το Εφετείο ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

Οι συγκλονιστικές φωτογραφίες της Μάγδας Φύσσα με υψωμένες γροθιές και το βλέμμα στον ουρανό

Η απόφαση βγήκε: η Χρυσή Αυγή κρίθηκε ένοχη για εγκληματική οργάνωση. Οι φωτογραφίες μέσα από τη δικαστική αίθουσα προκαλούν ρίγη συγκίνησης.

Η Μάγδα Φύσσα, το πρόσωπο που συγκέντρωσε εδώ και 5,5 χρόνια -όσο διήρκεσε η δίκη- το σεβασμό ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας, ακούει τους δικαστές να δικαιώνουν τον γιο της, τον Παύλο.

Γροθιές υψωμένες, βλέμμα στον ουρανό, ένα βλέμμα τόσο δυνατό που μέσα του αποτυπώνεται όλη δίκη.

Μετά την ανακοίνωση η Μάγδα Φύσσα βγαίνει από την αίθουσα. «Παύλο, τα κατάφερες γιε μου, γιε μου» φωνάζει με όλη τη δύναμη που έχει. «Παιδί μου» λέει και το πλήθος, που όλο αυτό τον καιρό βρέθηκε στο πλευρό της και το ίδιο έκανε και σήμερα στο Εφετείο, ξεσπάει σε χειροκροτήματα. Και εκείνη απλά το ευχαριστεί. «Να’ στε καλά όλοι» λέει.