Η Βρετανία βάζει σε καραντίνα ταξιδιώτες από 7 ελληνικά νησιά – Δείτε τη λίστα


Επτά ελληνικά νησιά αφαιρούνται από το καθεστώς απαλλαγής από την καραντίνα εν μέσω φόβων σχετικά με την αύξηση των περιπτώσεων κορονοϊού, όπως ανακοίνωσαν οι βρετανικές αρχές.

Ο Γραμματέας Μεταφορών αποκάλυψε ότι η Λέσβος, η Τήνος, η Σέριφος, η Μύκονος, η Κρήτη, η Σαντορίνη και η Ζάκυνθος προστίθενται στην “κόκκινη” λίστα της Βρετανίας από τις 4 π.μ. της Τετάρτης. Ωστόσο, όπως αναφέρει η Daily Mail, ο κ. Shapps, αποκάλυψε ότι το σύστημα καραντίνας αναθεωρείται για να ληφθεί υπόψη το πολύ διαφορετικό προφίλ κινδύνου που παρουσιάζουν ορισμένα νησιά.

“Για πρώτη φορά έχουμε τα δεδομένα και την ικανότητα να προσθέσουμε και να αφαιρέσουμε συγκεκριμένα νησιά από την καραντίνα, παρέχοντας παράλληλα τη μέγιστη προστασία για το κοινό”, είπε στους βουλευτές. Παράλληλα, το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών έχει ενημερώσει και παρέχει συμβουλές για όλα τα απαραίτητα ταξίδια στα επτά νησιά, αλλά όχι για την Ελλάδα ευρύτερα.

Ο Paul Charles, Διευθύνων Σύμβουλος της ταξιδιωτικής συμβουλευτικής The PC Agency, ανέφερε πως “είναι θλιβερό νέο για τα ελληνικά νησιά που δεν μπορούν ακόμη να ανοίξουν, αλλά ελπίζω ότι αυτή η πολιτική δίνει ώθηση σε αυτά να ελέγξουν τα κρούσματα“.

Ωστόσο, υπήρχαν καταγγελίες ότι η κυβέρνηση ενεργεί πολύ αργά. Εκπρόσωπος του ιδιοκτήτη της British Airways, δήλωσε: “Ήταν εμφανές τον Ιούλιο ότι τα νησιά πρέπει να αντιμετωπίζονται ξεχωριστά. Η κυβέρνηση είναι πολύ αργή στη λήψη προφανών αποφάσεων. Για τις περισσότερες οικογένειες το καλοκαίρι έχει τελειώσει και η ζημιά στη βιομηχανία και την οικονομία έχει γίνει”.

1

Πάντως ο υπουργός Υγείας είπε ότι η κυβέρνηση αναγνωρίζει πόση πίεση βάζει στον ταξιδιωτικό κλάδο η απαίτηση για απομόνωση 14 ημερών και προειδοποίησε ότι η πραγματοποίηση μόνο ενός τεστ στο αεροδρόμιο “δεν λειτουργεί”, καθώς χάθηκαν πάρα πολλές ασυμπτωματικές περιπτώσεις.

Ωστόσο, επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα σχέδιο για τον έλεγχο των νεοεισερχόμενων μετά από περίπου οκτώ ημέρες, το οποίο θα μπορούσε ενδεχομένως να μειώσει κατά το ήμισυ την περίοδο καραντίνας.