Καταστροφική χρονιά για τον τουρισμό στην Σκιάθο – Μεγάλη απογοήτευση στους ξενοδόχους


Για καταστροφική χρονιά στον τουρισμό της Σκιάθου έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου κ. Αλέξανδρος Ευσταθίου, προσθέτοντας πως, όσοι άνοιξαν, έχουν στόχο να βγάλουν τα έξοδά τους και να μην μπουν μέσα. Ο Αύγουστος βρήκε τη Σκιάθο με ανοιχτό το 50% του συνολικού αριθμού κρεβατιών, τα οποία όμως ποτέ δεν γέμισαν.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου κ. Αλέξανδρος Ευσταθίου τόνισε ότι τον Ιούλιο η κατάσταση στον τουρισμό του νησιού ήταν καταθλιπτική και σημειώθηκε μεγάλη πτώση της τουριστικής κίνησης.

Τον Αύγουστο, σύμφωνα με τον ίδιο, οι πτήσεις και οι αφίξεις στο αεροδρόμιο του νησιού του Παπαδιαμάντη σημείωσαν μεγάλη πτώση. «Υπήρξε μία κίνηση του εσωτερικού τουρισμού, όχι όμως μεγάλη, διότι οι Έλληνες κυρίως κατευθύνθηκαν σε χερσαίες περιοχές» ανέφερε για να προσθέσει πως «ο εσωτερικός τουρισμός κινήθηκε προς περιοχές, όπου η πρόσβαση γινόταν με αυτοκίνητο, διότι και πιο εύκολη ήταν, αλλά και πιο οικονομικά φυσικά».

Ο κ. Αλ. Ευσταθίου ανέφερε πως «γενικά ήταν μια χρονιά καταστροφική. Όσοι άνοιξαν, κάνουν αγώνα για να βγάλουν τα έξοδά τους, ώστε να μην μπουν και μέσα» σημείωσε.
Οι τζίροι στα ξενοδοχεία δεν ξεπέρασαν το 25% των περσινών. «Κάποια ξενοδοχεία ίσως να έπιασαν αυτό το νούμερο, αλλά γενικότερα κινήθηκαν περίπου στο 20%» τόνισε.
Τον Αύγουστο άνοιξαν αρκετοί τα καταλύματά τους στη Σκιάθο και μόνο για 20 μέρες: «Άνοιξαν πάρα πολλά καταλύματα τον Αύγουστο. Γενικότερα αυτά που άνοιξαν, πλησιάσουν το 50% του συνολικού αριθμού κρεβατιών, αλλά και αυτά δεν γέμισαν ποτέ».

Για τον Σεπτέμβριο έχουν προγραμματιστεί μόνο πτήσεις από την Αγγλία και αυτές περιορισμένες σε αριθμό σε σχέση με πέρσι. «Προγραμματίζονται περίπου 13 πτήσεις την εβδομάδα, μειωμένες σε σχέση με πέρσι, που ήταν 60-65 πτήσεις. Ευχόμαστε να κρατηθούν οι πτήσεις σε αυτά τα νούμερα, η συνέχιση των οποίων θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας και τα κρούσματα που θα ανακοινώνονται» ανέφερε.

Όσον αφορά στον τουρισμό και το μέλλον ο κ. Αλ. Ευσταθίου σημείωσε πως «θέλω να πιστεύω πως του χρόνου θα είναι καλύτερα τα πράγματα, ακόμα και αν υπάρχει η πανδημία. Και αυτό, διότι χειρότερα δεν μπορεί να πάει. Και να συνεχιστεί η πανδημία, ο κόσμος θα ταξιδεύει κάτω από κάποιους κανόνες, ενώ θα συνηθίσουν οι κοινωνίες να ζούνε με κανόνες» τόνισε για να καταλήξει: «Για να επανέλθουμε στα νούμερα των προηγούμενων χρόνων και προ κορωνοϊού εποχή, οι εκτιμήσεις από τον χώρο του τουρισμού είναι ότι θα περάσουν 2-3 χρόνια».

thessalia.gr