Άνοιγμα σχολείων: Αποκλείστηκε το σενάριο της εκ περιτροπής διδασκαλίας


Τους τρόπους με τους οποίους θα μπορέσουν να ναοίξουν τα σχολεία κανονικά αλλά και με ασφάλεια λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, εξετάζουν εδώ και μέρες κυβέρνηση και επιστήμονες οι οποίοι πρότειναν μεταξύ άλλων και την εκ περιτροπής διδασκαλία.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το σενάριο αυτό φαίνεται να έχει απορριφθεί, καθώς η κυβέρνηση θεωρεί ότι προκαλεί εκπαιδευτικές ανισότητες.

Πέτσας: Πρώτο κουδούνι στις 7 Σπετεμβρίου

Πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανακοίνωσε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά: “Εχουμε μία χρονιά που θα ξεκινήσει στις 7 Σεπτεμβρίου και αντιμετωπίζουμε τις ίδιες βασικές προκλήσεις, να τηρούμε τα μέτρα προστασίας. Γιατί αν τα τηρούμε, αυτό θα είναι το βασικό στοιχείο που θα μας προστατέψει από τη διασπορά του ιού και στο σχολικό περιβάλλον”, δήλωσε σχετικά και συμπλήρωσε πως θα πρέπει να επαναλειτουργήσει η εκπαίδευση έστω κι αν συνεχίζει να υπάρχει ο κορονοϊός στη χώρα μας.

Στα τέλη Αυγούστου η τελική απόφαση

Η επιτροπή αναμένεται να δώσει το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου το “πράσινο φως” για το άνοιγμα των σχολείων και τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν, ώστε οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί να προστατευθούν από τον κορονοϊό και τη ραγδαία εξάπλωσή του.

σχολεία

“Το δεδομένο είναι ότι στις 7 Σεπτεμβρίου, σε κάθε περίπτωση, αρχίζουν τα σχολεία. Οι αποφάσεις της Κυβέρνησης λαμβάνονται αμέσως μετά από τις εισηγήσεις των ειδικών”, τόνισε ο Υφυπουργός Παιδείας, Βασίλης Διγαλάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και συμπήρωσε: “δυστυχώς, είχαμε μια αύξηση των κρουσμάτων, κυρίως λόγω της χαλάρωσης της τήρησης των μέτρων. Θα αξιολογήσει η επιτροπή των επιστημόνων τα νέα δεδομένα, μετά την επάνοδο των ταξιδιωτών του Δεκαπενταύγουστου και θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις”