Στη Σκιάθο η Κινητή Μονάδα Υγείας


Ο Δήμος Σκιάθου στο πλαίσιο των άμεσων ενεργειών για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης εν όψει της τουριστικής περιόδου, κατάφερε να εξασφαλίσει την Κινητή Μονάδα Υγείας (ΚΟΜΥ), η οποία βρίσκεται στο νησί από 5 Ιουλίου 2020 για να προσφέρει τις υπηρεσίες της στους πολίτες.
Στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης, μέχρι σήμερα έχουν εξετασθεί περισσότερα από 300 άτομα, οι οποίοι εργάζονται σε κομβικά σημεία και έρχονται σε άμεση και συχνή επαφή με τουρίστες. Η ενίσχυση του τοπικού συστήματος υγείας με την Κινητή Μονάδα Υγείας είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού παρέχει τη δυνατότητα άμεσου ελέγχου και αντιμετώπισης περιστατικού, με στόχο την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού.


Ο Δήμαρχος Σκιάθου ευχαριστεί θερμά τον κ. Φώτη Σερέτη, Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και τον κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα Πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), για την ουσιαστική στήριξη στην υγειονομική ενίσχυση του νησιού εξασφαλίζοντας έτσι, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ασφάλεια των πολιτών και των επισκεπτών του νησιού και δήλωσε πως «Συνεχίζουμε τηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα παρέχοντας υψηλό δείκτη αντιμετώπισης της πανδημίας».
Για τη φιλοξενία και μετακίνηση του ιατρικού προσωπικού ο Δήμος Σκιάθου ευχαριστεί την οικογένεια Δερβένη και το ξενοδοχείο “Skiathos Palace”, την κυρία Ξένη Μιχοπούλου του ξενοδοχείου “Πούντα” και τον καπετάνιο του “Πρωτέα” Γιώργο Αντωνίου.