Ο σεΐχης του Κατάρ με το πλωτό παλάτι του στη Σκιάθο


Τη Σκιάθο προτίμησε και φέτος για διακοπές ο σεΐχης του Κατάρ Χαμάντ μπιν Τζαμπέρ Αλ Θανί, για να απολαύσει τις διακοπές του στα γαλαζοπράσινα νερά του νησιού.
Ο σεΐχης κατέφθασε  με το πλωτό ανάκτορό του, την περίφημε θαλαμηγό του «Al Mirqab» και έδεσε στα Μαραθα απεναντι από το ξενοδοχείο «Σκιάθος Παλλάς

Η θαλαμηγός του είναι το 5ο μεγαλύτερο γιοτ στον κόσμο, καθώς έχει μήκος 133 μέτρα, είναι αξίας 300 εκατ. ευρώ και ταξιδεύει με 18,7 κόμβους. Κατασκευάστηκε φυσικά κατά παραγγελία και διαθέτει δέκα σουίτες για τους καλεσμένους του Τζαμπέρ Αλ Θανί, αλλά επιπλέον και δύο VIP σουίτες για τον ίδιο. Φυσικά, διαθέτει πισίνα, ελικοδρόμιο, γυμναστήριο, κινηματογράφο, τζακούζι, καθώς και ένα πλήρωμα 55 ατόμων.

,Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, άνθρωποι του σεΐχη Αλ Θάνι ζήτησαν ευγενικά από τους διαχειριστές της ακτής Μάραθα, να αποκλεισθεί ένα μικρό τμήμα της υπέροχης αμμώδους παραλίας προκειμένου να κολυμπήσουν και να απολαύσουν την ομορφιά του τοπίου, τόσο ο σεΐχης όσο και μέλη της οικογένειάς του, χωρίς ενοχλήσεις και φωτογραφήσεις.

Πηγή: https://www.skai.gr/